İskenderun’da Cumhuriyetimizin Kuruluşunun 91. Yıl dönümü Coşkuyla Kutlandı

DSC_0560

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyetimizin kuruluşunun 91. Yıldönümü dolayısıyla düzenlenen tören ve kutlama programa katıldı.

Kutlama programı kapsamında, 28 Ekim günü Atatürk Anıt Alanı’nda çelenk sunma töreni düzenlendi.
Törende, İskenderun Kaymakamı H.Hasan Özyiğit, İskenderun 39. Mekanize Piyade Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hasan Polat, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil Atatürk Anıtı’nda çelenk sundu.

Saygı duruşunun ardından, İstiklal Marşımız okundu ve şanlı bayrağımız göndere çekildi.

Belediye Başkanı Seyfi Dingil törene katılanların Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı.

Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla, Belediye binasına Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün posterleri ve Türk bayrakları asıldı.

29 Ekim günü İskenderun Kaymakamlığı’nda, Kaymakam H.Hasan Özyiğit, İskenderun 39. Mekanize Piyade Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hasan Polat, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil şehir protokolünün tebriklerini kabul etti.

Atatürk Bulvarı’nda yapılan kutlama programına, İskenderun Kaymakamı H.Hasan Özyiğit, 39. Mekanize Piyade Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hasan Polat, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil ve diğer protokol üyeleri katıldı.

Törende İskenderun Kaymakamı H.Hasan Özyiğit, İskenderun 39. Mekanize Piyade Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hasan Polat, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, halkı selamlayarak, Cumhuriyet Bayramını kutladı.

İstiklal Marşımızın okunmasının ardından, günün anlam ve önemine ilişkin yaptığı konuşmasında Cumhuriyetimizin birlikte yaşama idealimizin kaynağı olduğunu belirten İskenderun Kaymakamı H.Hasan Özyiğit, “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün en büyük eserim dediği cumhuriyet hiç şüphesiz geleceğimiz adına en büyük güvencemizdir. Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde yürütülen İstiklal mücadelesinin emsalsiz bir zaferle neticelenmesi ve akabinde cumhuriyetimizin kurulması milletimizi muasır medeniyetler seviyesine ulaştıracak adımların en önemlisidir. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir ilkesi devletin ve rejimin temelini belirlemiş, üstün irade ve yönetim yetkisini millete vermiştir. Cumhuriyetimizi ayakta tutan yegane kuvvet milletin kendisidir. Milletimiz cumhuriyeti benimsemiştir ve cumhuriyetten memnundur” dedi ve halkın Cumhuriyet Bayramını kutladı.

Kutlama programı, şiirler, halkoyunları gösterisi, tören geçidi ile devam etti.

Törene katılan halkın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutlayan İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, ayak üstü kısa sohbetlerde bulundu.

Anıt Alanı’ndaki etkinliğin ardından, protokol, Atatürk Anıtı arkasındaki sergiyi ve askeri limandaki gemiyi de gezdi.

DSC_0939 DSC_0753 DSC_0750 DSC_0937 DSC_0845 DSC_0738 DSC_0694 DSC_0837 DSC_0826 DSC_0674 DSC_0604 DSC_0635 DSC_0560

Önceki İçerikArsuz’da Cumhuriyet Bayramı Coşkuyla Kutlandı
Sonraki İçerikİskenderun’da Uyuşturucu Operasyonu