CHP İskenderun İlçe Teşkilatı 29 Ekim Kutlama Mesajı

CHPde_bu_kez_de_bayrak_krizi_istifasi

Egemenliğin,kayıtsız ve şartsız millete ait olduğu Cumhuriyetin ülkemizde ilan edilişinin bugün 91. yılını kutluyoruz. Büyük acılarla ve savaşlarla kurulmuş Cumhuriyet’imize sahip çıkmak, bundan tam 91 yıl önce olduğu gibi, her tür zorlukta toplum olarak bir ve beraber olmak, bizlere bırakılmış bu en büyük mirasa yani Cumhuriyete karşı en büyük ödevimizdir.

19 Mayıs 1919’da Atatürk’ün Samsun’a çıkarak Milli Mücadeleyi başlatıp,29 Ekim 1923 tarihinde de “Türk Milletinin karakterine ve adetlerine en uygun olan idare, Cumhuriyet idaresidir.”diyerek ilan ettiği Cumhuriyet ,ulusumuza bırakılmış en büyük miras ve vazgeçilmez bir değerdir.

Cumhuriyet’te egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Halk kendi kendisini yönetme yetkisini temsilleri aracılığı ile kullanır.Bu yönetimde yurttaşların seçme ve seçilme hakkı vardır.Devlet yönetimi,sınıfların,kişilerin,ailelerin,bir zümrenin eline bırakılmaz.Milletin bütün bireyleri yönetime katılabilir ve söz sahibi olabilir.Çünkü Cumhuriyet yönetiminde bütün vatandaşlar eşit haklara sahiptir.

Cumhuriyetin en büyük erdemi,Türk toplumunu ulus olma bilincine kavuşturması ve bireyi yurttaş konumuna yükseltmesidir.Ulusumuz,Cumhuriyetle birlikte ulusal bir devletin,onurlu,özgürce düşünebilen ve eşit haklara sahip yurttaşları haline gelmiş,devletin tek ve gerçek sahibi olmuştur.

Atatürk’ün hedef olarak gösterdiği çağdaş uygar ülke olma yolunda laik, demokratik Cumhuriyet rejimi ile kat ettiğimiz mesafe küçümsenecek gibi değildir. Cumhuriyet bize ulus olma, dünya milletlerinin onurlu bir üyesi olma bilincini kazandırmıştır.

91 yıl önce karşı devrimcilerin ve onların işbirliği yaptığı dış egemen güçlerin topraklarımız üzerindeki kirli emelleri, bugün de aynı karşı devrimcilerin ve dış egemen güçlerin işbirliği ile sürdürülmektedir.

Büyük Atatürk’ün Türk Gençliğine hitabında işaret ettiği tehlikelerin günümüzde yaşandığını görmek hepimizi incitmektedir. Ancak, yine Büyük Atatürk’ün ifade ettiği gibi gösterdiği hedefe ulaşmak için ihtiyacımız olan yegâne güç milletimizin azim, inanç ve kararlılığıdır.

Demokrasinin, cumhuriyetin, özgürlüğün hüküm sürdüğü daha nice aydınlık, çoşku dolu Cumhuriyet Bayramlarını yaşayacak olan bu ülkenin bir evladı olmaktan onur duyduğumuz bugün de; özgürlüğün rejimi olan Cumhuriyeti ve Cumhuriyet Bayramı kutlamalarını yasaklamaya kalkışanlara en büyük cevabımız işte bu içimizde taşıdığımız Cumhuriyet aşkı olacaktır. Bugün yurdumuzun her bir köşesinde dalga dalga Türk Bayrağı olacak, bugün ülkemizin her karışında 75 milyon tek bir cümleyi haykıracaktır: YAŞASIN CUMHURİYET Bu duygu ve düşüncelerle tüm bölge halkımızın 29 Ekim CUMHURİYET Bayramını en içten dileklerimle kutlarım.

Dr.Süleyman UYAR

CHP İSK.İLÇE BŞK.

Önceki İçerik9 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı
Sonraki İçerikSeyfi Dingil Bakan Taner Yıldız’a Projeler Hakkında Bilgiler Verdi