Hatay Barosunda Yeni Dönem Başladı

Screenshot_1

Hatay’da yapılan baro seçimlerini kazanan Avukat Ekrem Dönmez üç dönemdir başkan olan Sinan Akgöl’den görevi törenle teslim aldı.

Hatay Adliyesi’nde gerçekleştirilen devir teslim töreninde konuşan eski başkan Sinan Akgöl, genel kurulun tercihiyle Ekrem Dönmez’in göreve getirildiğini belirterek başkan Dönmez ve yönetim kurulu üyelerini kutladığını, genel kurulların demokrasini tezahürü olduğunu vurguladı.

Kendilerine ihtiyaç duyulması halinde üzerlerine düşen görevi yerine getireceklerini de sözlerine ekleyen Akgöl “Hatay Barosu farklı bir baro, bizim aldığımız kararlar buraya uygun olmuştur. Hatay Barosu’ndaki hoşgörü anlayışının devam etmesini istiyorum. Her zaman için hukukun üstünlüğünü savunduk. Umut ediyorum ki Ekrem Dönmez ve arkadaşları başarılı olurlar” dedi.

Hatay Barosu Başkanı Ekrem Dönmez de seçim sürecinden sonra 2 yıllık bir göreve layık görüldüklerini belirterek, “Hatay’daki boşluğu dolduracağız. 81 ilin en sıkıntılı kentlerinden birinde yaşıyoruz. Hatay Barosu’nu halkın barosu yapmamız gerekiyor. Verdiğiniz güvenin devam etmesini istiyorum. İşimiz çok zor. Bu süreçte ayrım yapmaksızın tüm arkadaşlarıma aynı yakınlıkta olacağım. Biz susan bir baro olmayacağız” diye konuştu.

Eski Başkan Sinan Akgöl, genel kurulda seçimi kazanan Ekrem Dönmez’e Hatay Barosu Başkanlığını törenle teslim etti.