Seyfi Dingil ‘İskenderun Kardeşliğin Kenti’

DSC_0160

Suçıkağı Paşa Karaca Ortaokulu ve Litvanya Raseiniu r. Girkalnio Ortaokulunun beraber hazırladığı “Türk ve Litvanyalı Öğrenciler Kültürel Halı Dokuyor” isimli proje kapsamında kentimize gelen Litvanyalı konuklar, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil’i ziyaret etti.

Makamda gerçekleşen ziyarete, İskenderun Suçıkağı Paşa Karaca Ortaokulu Müdürü Aytaç Yaman, Müdür Yardımcısı Gökhan Söker, projenin Türkiye Koordinatörlüğünü üstlenen Suçıkağı Paşa Karaca Ortaokulu İngilizce Öğretmeni Hanefi Zobar, Litvanya Raseiniu r. Girkalnio Ortaokulu Müdürü Ramunas Bruzas, proje koordinatörü Loreta Vaiciuliene, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

“Türk ve Litvanyalı Öğrenciler Kültürel Halı Dokuyor” isimli Hayat Boyu Öğrenme Comenius İki Taraflı Okul Ortaklıkları projesinin son toplantısının 11 Ekim-25 Ekim tarihleri arasında İskenderun’da yapıldığını anlatan Proje Koordinatörü Hanefi Zobar, “İki hafta süren toplantıya Litvanya’dan 14 öğrenci ve 4 öğretmen katıldı. 14 gün boyunca okulumuzda çeşitli etkinlikler ve derslerle Litvanya’lı öğrenciler hem arkadaşları ile yeni konular öğrendi, hem de ailelerin yanında kalarak, Türk kültürü hakkında bilgi sahibi oldular. Halkoyunları gösterisi, Türk yemekleri, ebru çalışması yaptılar. Geçen yıl bizim çocuklar tahtalarda halı dokumuştu, onlara hediye etmiştik, onlar da okulumuzun duvarını değişik figürler ve Türk motifleriyle süslediler. Kültür değişimi yaptık” dedi.

Okul Müdürü Aytaç Yaman, öğrenciler ve kurumları arasında işbirliği ile, öğrenciler arasında kültürel farkındalığı artırmak ve iletişim yoluyla aslında farklı olduğu düşünülen kültürlerin, birbirlerine benzer yönlerini göstermeyi amaçlayan projenin iki yıl sürdüğünü belirtti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Seyfi Dingil, kültürlerin tanınmasının önemine değindi.
İskenderun’un ülkemizin demirçelik üretiminin yüzde 75’ini karşıladığını, limanı, coğrafyasıyla stratejik önemde bir kent olduğunu belirten Başkan Seyfi Dingil, “İskenderun medeniyetler kenti. Büyük İskender tarafından kurulan İskenderun, bütün kültürlerin birleştiği, çok eski bir kent. Her türlü mezhep, din, dil, görüşten insanlar burada kardeşçe bir arada yaşıyor. Hiçbir ayrılık yok. Burası bir kardeş şehri ve tarihi bir kent” dedi.

Konuklarına ziyaret anısına hediye veren Başkan Seyfi Dingil, birlikte hatıra fotoğrafı çekildi.

Ziyarette, gösterilen ilgiye teşekkür eden Litvanyalı konuklar, Başkan Seyfi Dingil’e ülkelerini tanıtan hediye takdim etti.

Önceki İçerikHATAY BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR TÜRKİYE KUPASINA GALİBİYETLE BAŞLADI
Sonraki İçerik”TAVUK” Sosyal Medyayı Karıştırdı