29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMA MESAJI

H.HASAN ÖZYİĞİT

Esareti kabullenmemiş, inandığı ülküler etrafında hür iradesi ile Cumhuriyeti bizlere armağan etmiş atalarımızın büyük hatırasına olan inancımız ve derin bağlılığımızla, Cumhuriyetimizin 91’inci yıldönümünü kutlamanın büyük heyecanı ve gururu içindeyiz.

Milli egemenliğe dayanan, gücünü halktan alan, iktidarın millete ait olduğu bir rejim olan Cumhuriyetimiz, Ulu Önder Atatürk’ün önderliğinde insanüstü bir gayret ve fedakârlıkla, bağımsızlık mücadelesi ile elde edilen eşsiz bir zaferle kurulmuştur.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının önderliğinde kazanılan ve tarihe altın harflerle yazılan Kurtuluş Savaşı destanının ardından kurulan Cumhuriyetimiz; azmin, kararlılığın, fedakârlığın, birlik ve beraberliğin ve egemenliğin sembolü olmuştur.

Cumhuriyetimiz farklı kültür, inanç ve düşünceleri teminat altına alarak birlikte yaşama idealimizin kaynağı olmuştur.

Bu itibarla, Cumhuriyetin ilanı milletimizin şanlı tarihindeki en önemli dönüm noktalarından birisidir.

Kurban Bayramı’nın ardından dini ve milli olmak üzere çifte bayram yaşamanın coşkusu içinde olduğumuz bu günlerde inanıyoruz ki, hem Cumhuriyet değerlerimizin bütünlüğü hem de birlik ve beraberlik içerisinde hareket etme düşüncesi her türlü zorluğun ve zor günlerin üstesinden gelinmesini sağlayacaktır. Cumhuriyet; Milletimizin birlik ve bütünlüğünden, bağımsızlık ve hürriyetinden asla taviz verilmeyeceğinin en önemli ifadesi ve ispatıdır.

Bu bağlamda bizlerde bu bugünlere nasıl gelindiğini unutmayarak, her bakımdan daha güçlü, daha müreffeh, daha mutlu ve daha gelişmiş bir Türkiye hedefine ulaşmak için var gücümüzle, azim ve kararlılıkla çalışmalarımızı sürdüreceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle;
Cumhuriyetimizin 91’inci yıldönümünde milletimizin sahip olduğu tüm değerlerle hissettiği bu coşku ve heyecanının gönül dünyasından hiç eksik olmamasını temenni ediyor, bu müstesna günde Cumhuriyet’i “en büyük eserim” diye tanımlayan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, bu aziz vatanın bütünlüğünü ve bağımsızlığı için canlarını ortaya koyan tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyor, birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde aydınlık yarınlara emin adımlarla ulaşmamız temennisiyle tüm halkımızın Cumhuriyet Bayramı’nı içten dileklerimle kutluyorum.

H.Hasan ÖZYİĞİT
İskenderun Kaymakamı

Önceki İçerikUYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ DEVAM EDİYOR
Sonraki İçerikHATAY BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR TÜRKİYE KUPASINA GALİBİYETLE BAŞLADI