Vali Topaca Halkla Bayramlaştı

1

Gelenekselleşen halkla bayramlaşma töreni Kurban Bayramı’nın ikinci günü olan 05 Ekim 2014 Pazar günü başta Hatay Valisi Sayın Ercan Topaca olmak üzere, farklı din, dil, etnik kökenden insanımızın ve yüzlerce Hataylının katılımı ile Antakya Belediye Parkı’nda gerçekleştirildi.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın halkı selamlamasından sonra konuşan Hatay Valisi Sayın Ercan Topaca, Bayramın güzelliklerin bir araya geldiği, barışın, huzurun, sevginin ve saygının bir araya geldiği bir gün olduğunu ifade ederek, “Bayramda elbette bayramın ruhuna uygun bir şekilde hareket etmek, insanlarla bir araya gelmek, kucaklaşmak, kavgaları sonlandırmak ve birbirimizi daha çok sevmek durumundayız. Ülkemizin ve milletimizin buna ihtiyacı var. Birbirimizi ne kadar daha çok sever ve anlamaya çalışırsak, bizler ve ülkemizin huzuru için iyi olacaktır. Elbette ülkemizde hepimiz huzuru, sevgiyi, kardeşliği ve refahı istiyoruz. Bunun için de hepimize düşen görevler var, her şeyden önce birbirimizi karşılıksız sevmeli ve kucaklamalıyız.” dedi.

Bu memleketin bizlere emanet olduğunu bilerek bizden sonrakilere daha güzel bir şekilde, imar edilmiş şekilde emanet etmek durumundayız diyen Vali Topaca, “Bu memlekete hepimizin borcu var, bu borcu ödemekle mükellefiz ve bunu birbirimizi daha çok severek, ülkemiz için daha çok çalışarak ödeyebiliriz; tembellik yaparak, aramızdaki kavgaları artırarak bu borcu ödeyemeyiz. Rengine, kültürüne, inancına, milliyetine bakmaksızın, hepimiz birbirimizi kucakladığımız ölçüde bu memlekete borcumuzu ödemiş oluruz.” dedi.

Vali Topaca son olarak, “Farklılıklarımızı bir zenginlik olarak kabul ederek birbirimizi daha çok kucaklamalıyız. Ülkemizin kanunlarına, nizamına, kanunlarda öngörülen şekliyle bağlı olan ve vatandaş olduğunu ifade eden herkes birdir. Kimsenin kimseye bir üstünlüğü yoktur, üstünlük ancak bu memlekete olan borcunu daha çok çalışarak, iyi niyetlilik ve güzellikle olabilir. Onun dışında saydığımız değerler, kriterler bu memlekette üstünlük derecesi olmamıştır ve olmayacaktır. Onlar bizim zenginliğimiz ve milletimizin unsurları. İnşallah hep beraber daha yaşanılabilir, sevginin ve hoşgörünün egemen olduğu bir ülke inşa etmek amacındayız. Bunu hepinizin de gönülden istediğini biliyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle yeni Valilik görevim dolayısıyla bütün vatandaşlarımıza karşılıksız ve iyi niyetli hizmet edeceğimi ifade ediyor, Kurban Bayramının ülkemize, milletimize hayırlar getirmesini ve etrafımızda olan savaşların, kargaşaların sona ermesini, diliyorum. Hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum.” diye konuştu.

Bayramlaşmaya Hatay Milletvekilleri Adem Yeşildal, Orhan Karasayar, Mehmet Öntürk, Hasan Akgöl, M.Ali Ediboğlu, Mevlüt Dudu, Hatay 2’nci Hudut Alay ve Garnizon Komutanı P. Krm. Alb. Mehmet Ali Tuna, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Rektörü Prof. Dr.H.Salih Güder, Vali Yardımcıları, İl Jandarma Komutanı J.Alb. Hasan Koçyiğit,İl Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ, Belediye Başkanları, Kanaat Önderleri ve siyasi parti temsilcileri katıldı.

19 6 5 15 13 2 1 12 11

Önceki İçerikBayramda 3 Bin 75 Acemi Kasap Hastanelik Oldu
Sonraki İçerikTopaca Çadırkentte Kalan Çocuklarla Bayramlaştı