Nazım Culha Hizmette Sınır Tanımıyor

ankara (2)

Arsuzlular’a hizmet etmek için tüm gayret ve çabayı gösteren Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, ilçenin elektrik ve çevre temizliği sorununu çözüme kavuşturmak amacıyla Ankara’da yaptığı temasların ayrıntılarını paylaştı. ENERJİSA Genel Müdürü Ömer Faruk Gültekin’e ilçede sık sık yaşanan elektrik kesintilerinin giderilmesi amacıyla çözüm önerilerinin ve yapılması gereken yatırımların sıralandığı ayrıntılı raporunu teslim eden Culha, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Mustafa Öztürk’ten de çevre kirliliğinin giderilmesi, çevrenin korunması, iyileştirilmesi ve temizlenmesi maksadıyla ihtiyaç duyulan araç ve gereç eksiğinin de giderilmesini talep etti. Ankara’da yapmış olduğu ve üzerinde durduğu en önemli iki sorunun çözümü için görüşmelerin olumlu geçtiği müjdesini veren Culha, ilçenin 2015 yılını rahat bir şekilde geçireceğine vurgu yaptı.

Elektrikte son hamle

Elektrik sorununun çözümünde gerekli yatırımların bugüne kadar ihmalden kaynaklanan nedenlerle yapılmadığına dikkat çeken Nazım Culha, “ENERJİSA Genel Müdürü Ömer Faruk Gültekin ile ilçemizde yıl boyunca yaşanan elektrik kesintilerini, sebeplerini ve çözüm önerilerini konuştuk. Kendisine özellikle geçmişten gelen ve ihmalden kaynaklanan yatırım eksikliğinin ilçemizde ve bölgede yaşanan kesintilerin ana nedeni olduğunu ifade ettim. Bölgede ihtiyaç duyulan yatırımların bu dönemde yapılarak, 2015 yılında rahat bir sezon yaşanması yönünde de taleplerim oldu. Ayrıca ilçemizde bulunan eski şebekenin belli başlı sorunları, bu şebekeden kaynaklanan arıza noktalarını ve sorunun çözümü için hazırladığım ayrıntılı raporu da Gültekin Bey’e dosya halinde sundum” dedi.

Hedef; temiz bir Arsuz

Arsuz Belediyesi sınırları içerisinde oluşan ve ciddi boyutlara ulaşan çevre kirliliğinin giderilerek halk sağlığının korunması amacıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Mustafa Öztürk’ten de taleplerini anlatan Başkan Nazım Culha, “Çevre Gelirlerinin Takip ve Tahsili ile Tahsilat Karşılığı Öngörülen Ödeneğin Kullanımı Hakkındaki Yönetmelik” kapsamından yararlanmak üzere çevre kirliliğinin giderilmesi amacıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan bir çöp toplama aracı, bir yol süpürme aracı ile bin(1000) adet çöp konteynırı talep ettim. Gerekli araç, gereç ve ekipmanın sağlanması, bakım onarımlarının yapılması ve ihtiyaç duyulan tesislerin kurularak bahsedilen olumsuzlukların giderilmesi yoluyla çevre kirliliğinin giderilerek Arsuz’un modern bir yerleşim birimi haline getirilmesi gerektiğini ve bölgemizde yaşayan insanların da bunu hak ettiğini dile getirdim” şeklinde konuştu.

ankara (3) ankara (1) ankara (2)

Önceki İçerikAltınvadi Residence Görücüye Çıktı
Sonraki İçerikBAŞKAN SAVAŞ SELZEDELERİ UNUTMADI