Seyfi Dingil Ahilik Haftası Kutlama Programına Katıldı

DSC_0004

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Ahilik Haftası kutlama programına katıldı.

Ahilik Haftası kutlama programı Atatürk Anıt Alanı’nda düzenlendi.

Programa, Hatay Milletvekili Şefik Çirkin, İskenderun Kaymakamı H.Hasan Özyiğit, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, İskenderun Emniyet Müdürü Cengiz Başar, Hatay Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı A.Kadir Teksöz, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, Hatay’daki esnaf oda başkanları, esnaf ve sanatkarlar, belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
Programda konuşan Belediye Başkanı Seyfi Dingil, tüm esnafların ahilik haftasını ve esnaf bayramını kutladı.

Başkan Seyfi Dingil, “Ekonomi ve ticari faaliyetlerin yürütülmesinde iyi ahlak, doğruluk, kardeşlik, olgun kişilik, yardımlaşma gibi toplumsal değerleri esas alan ahilik, örf, adetlerimizin, birlik ve kardeşliğimizin, dayanışma kültürümüzün en güzel örneğidir. Bu güzel kültürü temsil eden esnafımızın ve esnaf teşkilatımızın ahilik haftasını ve esnaf bayramını kutluyorum” dedi.

Mehteran takımı ve halkoyunları gösterisinin renk kattığı kutlama programında, İskenderun Kaymakamı H.Hasan Özyiğit, HESOB 2. Başkanı ve İskenderun Kuyumcular Odası Başkanı Uğur Fırat da konuşma yaptı.
Esnafın bayramını kutlayan Hatay Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı A.Kadir Teksöz, Ahilik Haftası kutlama programına katılanlara ve katkı sunanlara teşekkür etti.

Esnaflara ahilik kaftanı giydirilen ve plaket verilen programda, konuklara ahilik pilavı ikramında bulunuldu.

DSC_0147 DSC_0144 DSC_0138 DSC_0127 DSC_0086 DSC_0004 DSC_0021 DSC_0036 DSC_0071 DSC_0079