YENİ TÜRKİYE SÖYLEMLEMLERİNE BU AYIPLAR YAKIŞMIYOR

HASSA KONGERESİ 3

Saadet Partisi Hassa İlçe Kongresi Hassa öğretmenevi salonunda gerçekleştirildi. Kongreye Saadet Partisi Genel Başkan Yrd. Mesut Doğan, Gik üyesi Dr. Necmettin Çalışkan, İl başkan yardımcıları, İlçe Başkanları ve partililer katıldı.

Saadet Partisi Hatay İl Başkanı ve GİK üyesi Dr. Necmettin Çalışkan açılış konuşmasında, 2015 genel seçim atmosferine girdiklerini, hücre yenilenmesi gibi yeni yönetimle beraber Hassa ve tüm ilçelerimizde en iyi kadroları oluşturarak iyi çalışmaların neticesini alacakları söyledi.

Siyasetin dünyada yeniden şekillendiğini ifade eden Çalışkan, Suriye ve Irak hadiselerine temas ederek “Görüldüğü gibi özellikle son 4 yıldır bölgemiz ateş çemberindedir. Olağanüstü olaylar yaşıyoruz. Bacayı saran ateşin evimizin içindeki yatakları ne zaman tutuşturacağını bilmiyoruz. Yaşanan felaketlerin ne zaman biteceğini bilinmiyor tersine artarak genişleyip devam edeceği ile karşı karşıyayız. Tüm sorunların çözümünü en doğru yerde Saadet Partimiz çatısı altında hep birlikte aşacaklarını ve önümüzdeki seçimde en iyi neticeyi alacaklarına inandıklarını söyledi.

Daha sonra söz alan Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mesut Doğan ise konuşmasında “Çok karışık, kritik ve karanlık bir süreçten geçiyoruz. En büyük sıkıntımız gerçek sıkıntıların bir türlü gündem olamama sorunudur. 49 vatandaşımız 101 gün sonra elhamdülillah özgürlüğüne kavuştu çok sevindik. Allah bir daha böyle acılar yaşatmasın. Bugünden itibaren hükümet 101 gün boyunca bu rehine olayı ile alakalı tüm soruları milletimizin kafasından kaldırması gerekiyor. Suriyeli kardeşlerimiz 4 yıl önce ülkemize sığındıklarında kucakladık yardım ettik. İktidar süreci yürütemediğinden şuan Suriyeli kardeşlerimiz ile ülkemiz vatandaşlarımız bir birlerinden memnun değiller.

Ülkemiz sıradan bir ülke değildir. 1000 yıl boyunca dünyaya liderlik, ağabeylik yapmış bir medeniyetin devamıdır. Türkiye artık konsolosluğu basılan, bürokratları kaçırılan, çocukları dağlara kaçırılan, bayrağı indirilen, bu çağda kömür ocakları kendi kendine göçen, asansörü düşen, Suriye, Irakt Mısır gibi ülkelerde sözü geçmeyen bir durumdan mutlaka bir an önce kurtulmalıdır. Yeni Türkiye söylemlerine bu ayıplar yakışmıyor. Uzun vadede geleceğimizi sıkıntıya sokacak daha o kadar çok problemlerimiz var ki, sadece başlıkları ifade etsem bir saatimi alırız. Nedendir bilinmez ama bütün bu sorunlar hasıraltı ediliyor, her şey güllük gülistanlık algısı oluşturuluyor. Bir gün bu hasıraltı ettiğimiz sorunlar karşımıza öyle bir gelir ki nefes alamaz duruma geliriz.

2002 yılında ülkemizde yaşayan vatandaşlarımızın bankalara borcu eski para ile 6.7 katrilyon iken bugün BDDK raporlarına baktığımızda bu rakam 340 katrilyona çıkmıştır. 340 katrilyon içerisinde sadece araba ev ve bireysel kredi borçları vardır. Bunun içerisine Kobi ve ticari kredileri eklendiğinde milletimizin sadece bankalara borçların toplamı 1 kentilyon 130 katrilyondur. Devletin borcu da 1.3 kentilyondur. Yani 600 milyon dolar üzerine çıkmıştır. Devletin ve milletin borçlarının toplamı yaklaşık 2.5 kentilyondur. TÜİK rakamlarına göre bugün Türkiye’de yaşayan aile sayısı 17 milyondur. Herkes evini satsa devlete 100’er milyon hibe etse 1.7 kentilyon ediyor. Yani bir nevi ülkeyi satsak Türkiye’nin bu borcu ödenmiyor.

Şuan ki durum, Türkiye’nin götürmüş olduğu politikalardan razı olanların idare ettirdiği durumdur. Ne zaman işleri biter ve bu ülkenin maşa olarak kullanılmasından artık kurtulmak istedikleri anda bunu patlatırlar. Bu patladığı zaman bu borçlardan ekonomi krizden nefes alamayız.

Merkez bankasının açıkladığı rakamlara göre Dünyada bulunan tüm Türk lirası’nın toplamı 60 katrilyondur. Ama milletin ev, araba, bireysel borcu 340 katrilyon. Bunun iki anlamı vardır. Bankalar millete olmayan parayı satmış. İkincisi bu millet bu borcu ödeyemeyecek. Ali ödeyecek, Veli batacak, Ahmet ödeyecek, Mehmet batacak demektir.

Son 12 yılda Türkiye’de yaklaşık 1.5 milyon aile boşanmıştır. Ortalama yıllık 130 bin aile boşanıyor. Ailenin zayıf olduğu bir ülkenin güçlü olması mümkün değildir. Geçen yıl 3189 kişi intihar sonu ölmüştür. Bu tür sorunları hasıraltı ederek çözemez, kurtulamayız. Her gün kimyasal silah gibi neslimizi tehdit eden bonzai gibi uyuşturucuları konuşuyoruz. İnanç ve kültürümüzün olumsuz gördüğü hiçbir şey azalmadı. İçki uyuşturucu, cinayet boşanma vs ahlaksızlıklar kat kat artmıştır.

Hiçbir şey göründüğü gibi değil algılarla yönetiliyoruz. Telafisi olmayan patlamalar olmadan Saadet Partisinin iktidara gelmesi lazım. İnsanların bizi anlamakta zorluk çekmesi anlamamak için diretmesi moralimizi bozmasın. Bu insanlar gerçeklerle yüzleşecek ve gerçekleri bir gün görecektir. Allah Resulü bir Hadis-i Şerifte buyuruyor, “Fitne ve fesat yayıldığında, Müslümanlar aldatıldığında. Gerçekleri bilenler mutlaka anlatsın. Kim bunu yapmazsa Allahın ve meleklerin laneti onların üzerine olsun. Biz usanmadan, bıkmadan, nasıl tepki ile karşılaşırsak karşılaşalım anlatmaya devam edeceğiz. Bazen sabrımız deneniyor. Çalışmalarımızı yaparken kızmayacağız, küsmeyeceğiz, pes etmeyeceğiz. Çünkü biliyoruz ki Saadet Partimiz bir gün mutlaka iktidara gelecektir. Hiçbir güç Allahın izni ile engelleyemeyecektir.

Çok terlememiz koşmamız lazım. Hep beraber koştuğumuz takdirde çalışmalarımız bereketlenip sonu hayrı olacaktır.

Kongremizin önümüzdeki seçimlerde zaferle neticelenmesine vesile olmasını temenni ediyor, yeni yönetimin Saadet Partimizi en iyi şekilde temsil edip hak ettiği yerlere getireceğine inanıyoruz” diye konuştu.
Daha sonra yapılan oylamanın sonucunda Mehmet Şimşek yeniden İlçe Başkanlığına seçildi.

BÖLGEMİZ ATEŞ ÇEMBERİNDEDİR
OLAĞAN ÜSTÜ OLAYLAR YAŞIYORUZ
YENİ TÜRKİYE SÖYLEMLEMLERİNE BU AYIPLAR YAKIŞMIYOR
ÜLKEYİ SATSAK TÜRKİYENİN BOCU ÖDENMİYOR
SON 12 YILDA TÜRKİYEDE YAKLAŞIK 1.5 MİLYON AİLE BOŞANMIŞTIR
ALGILARLA YÖNETİLİYORUZ

HASSA KONRESİ 1 HASSA KONGRESİ 5 HASSA KONGRESİ 4 HASSA KONGRESİ 2 HASSA KONGERESİ 3