Vali Lekesiz Onuruna Veda Yemeği Düzenlendi

2 (1)Valiler Kararnamesi ile Emniyet Genel Müdürlüğü’ne atanan Hatay Valisi Sayın M.Celalettin Lekesiz ve eşi hanımefendi Zehra Lekesiz onuruna Ottoman Otel’de akşam yemeği düzendi.

İlin dinamiklerimin katıldığı, sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleşen yemekte; Adalet Eski Bakanı, Hatay Milletvekili Sadullah Ergin, Sanayi ve Ticaret eski Bakanı Fuat Çay, MKÜ Rektörü Prof. Dr. H. Salih Güder, Hatay Barosu Başkan A. Sinan Akgöl, Hatay Vali Vekili Orhan Mardinli, MHP Hatay İl Başkanı Şefik Çirkin, İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu, Alevi Cemaati adına Alevi İslam İnancını Yaşatma Derneği (ALİYAD) Onursal Başkanı Nasreddin Eskiocak, Ermeni Cemaati adına Cem Çapar, Ortodoks Kilisesi Cemaati Başkanı Fadi Hurigil, Musevi Cemaati adına Şaul Cenudioğlu, İskenderun OSB Başkanı Fatih Tosyalı, Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, İskenderun Belediye Başkan Seyfi Dingil, Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy duygu ve düşüncelerini dile getirdiler.

Hatay’da Görev Yapmaktan Büyük Memnuniyet Duydum

Daha sonra bir veda konuşması yapan Hatay Valisi Sayın M. Celalettin Lekesiz, “Cennet gibi vatanımızın cennet gibi köşesi Hatayımızın güzel insanları, tayinim çıkması münasebetiyle düzenlenen geceye katılımınızdan dolayı teşekkür ederim. Hoşgeldiniz.”dedi.

Hatay’ın, hemen her dönemde çok özel bir coğrafya olduğunu ve Hatay’da görev yapmaktan büyük memnuniyet duyduğunu ifade eden Lekesiz, “Hatay’ın ve Hataylıların, gönlümde ayrı bir olacak.” diye konuştu.

Lekesiz, “Önemli olan sağlıkla gelip sağlıkla gitmekti, çok şükür sağlıkla geldik, sağlıkla dönüyoruz. İkincisi de Devlete ve millete borcumuzun kalmaması idi. Böyle olduğunu temenni ediyorum tabi bunun takdirini ben yapamam, bunun takdirini değerli Hatay halkına bırakıyorum.” dedi.

Mazeret Üretmek Değil, Maharet Üretmek Esastır

Çalışma ilkelerinden söz eden Lekesiz, “Tüm kurum ve kuruluşlarımızla şunu paylaştık; Anadolu insanı yüzyıllar içerisinde aldığı terbiyenin gereği olarak kalendermeşrep bir yapı ile kendisine hizmet eden insanlara, kamu görevlilerine hürmet eder, bu güzel ama 10 yıl, 20 yıl sonra sade bir vatandaş kimliğiyle aynı yere geldiğiniz zaman aynı itibarı ve aynı hürmeti görüyorsanız bu çok daha güzeldir. Dolayısı ile görev yaptığınız yerde insanların gözbebeğine kalp huzuru ile bakabiliyorsanız bu güzeldir, değerlidir. Mazeret üretmek değil, maharet üretmek esastır dedik, idarecilerin görevi sorun çözmektir. Halkına uzak bir devletle uzaklara gidilemez, bir başka doğrumuz; hepimizin doğrusu birimizin doğrusundan daha doğrudur. Günübirlik doğrularla değil sağlıklı verilere dayalı kurumsal doğrular çok daha doğrudur. Artık günümüzde memurları yönetmekle bir ili yönetmek mümkün değildir, tüm toplumsal dinamikleri sürece katmak gerekir, yani katılımcı yönetim anlayışı olmalı. Bir diğeri, geçmiş yönelimli çalışmak yerine gelecek yönelimli çalışmak gerekir.” şeklinde konuştu.

Zamanı ve Mekanı Bereketli Değerlendirmek Gerekiyor

Zamanı ve mekanı bereketli değerlendirmek gerektiğinin altını çizen Lekesiz, “Her bir günü, her bir haftayı, her bir ayı, her bir yılı iyi değerlendirmek lazım. Güçlü bir gelecek akıl dolu bu günlerden geçiyor. Eğer güçlü bir geleceğin akıl dolu bu günlerden geçeceğini biliyorsak ve günleri, haftaları, ayları, yılları da iyi değerlendirmiyorsak bilmeliyiz ki iyi değerlendirenler hemen her alanda bu il olabilir, bu diğer ilçeler olabilir, bu diğer ülkeler olabilir, milletler olabilir önümüze geçecektir. Hepimiz çok iyi biliyoruz ki, ülkemizin uluslararası rekabette her alanda oyundan düşmemesi, yarıştan kopmaması için, illerimizin de potansiyelini iyi değerlendirmesi gerekir. Bir başka ifade ile ülkemizin koşabilmesi için aynı zamanda illerimizin de iyi koşması gerekir.” diye konuştu.

İyi Yetişmiş İnsan Gücünün Önemi

İyi yetişmiş insan gücünün önemine değinen ve bunun için eğitim hizmetlerinin önemli olduğunun altını çizen Lekesiz, “İdrak ettiğimiz bu yaşta, iktisap ettiğimiz bu kıdemde artık hepimiz çok iyi biliyoruz ki, her tür ve derecesiyle bilgisizlikten, beceriksizlikten kaynaklanan cehalet artık içerisinde bulunduğumuz yüzyılda eskisine göre şekil değiştirmiş, kılık değiştirmiş, çağdaş bir esaretten, hatta kula kulluktan başka bir şey değildir.” dedi.

Eğitim Alanında Yapılan Yatırımlarda Hatay Türkiye Birincisi

Akrabalık bağlarımız olan komşumuz Suriye’de yaşanılan olumsuzluklara rağmen İlimizin eğitim alanında yaptığı yatırımlarla Türkiye birincisi olduğunu hatırlatan Lekesiz, “Her yıl ortalama 300 derslik yapılırken il genelinde, geçen yıl yaklaşık 1.300 derslik yapıldı ve yapılan bu dersliklerle Türkiye genelinde Hatay Türkiye birincisi oldu. İlimiz 2011 yılından beri okulöncesi eğitimde aralıksız Türkiye birinciliğini yakaladı ve bırakmıyor. Bilimsel proje üretme sayısı açısından Hatay İli Türkiye birinciliğini bırakmıyor. Kimsesiz, devlete emanet olan çocuklarımızın sıcak aile ortamına kavuşabilmesi için başlatılan Gönül elçileri ve koruyucu aile projesinde de Hatay İlimiz Türkiye’de birinci oldu.” şeklinde konuştu.

Hayallerimizin Peşinden Koşmalıyız

21. yüzyılda insanlığın daha önce pek de yaşamadığı sosyal, kültürel, siyasal, ekonomik dönüşümlerin yaşadığını ifade eden Lekesiz, “Hiç kuşkusuz bu ortaya çıkan gelişmeler, ortaya çıkan bu dönüşümler kamu yönetimi dediğimiz birimin bir taraftan yapısını zorlarken diğer taraftan yapısının da ötesinde yönetimin paradigmalarının da değişmesini, gözden geçirilmesini zorunlu kılıyor. Cehennemi bir rekabetin yaşandığı dünyada daha iyiye gidebilmek için hayallerinizin hatıralarınızdan fazla olması gerekir. Evet hayallerimiz hatıralarımızdan çok olmalı ve hep beraber o rüyaların istiharelerine yatmalıyız. Çare üreten bir öze, gören bir göze, hisseden bir yüreğe sahip olarak, hudutta nöbet tutan askerimizden, hastanede nabız tutan hemşiremizden, mektepte kalem tutan öğrencimize kadar bu hayallerin peşinden koşmalıyız diyoruz.” şeklinde konuştu.

Devletin Belkemiğini Oluşturuyoruz

Lekesiz, “Kamu görevlileri olarak devletin belkemiğini oluşturuyoruz. Belkemiğinde olumsuzluklar, kaymalar, sapmalar, kireçlenmeler olursa, bu durum zamanla bütün bünyeyi sarar ve sarsar. Fedakârlık ve feragat bir takım dünya nimetlerine, dünya lezzetlerine tercih edilirse ortaya kemal çıkıyor, olgunluk çıkıyor. Amirinden memuruna kadar her kademede görev yapan arkadaşlarımda bu kemali gördüm ve hepsine teşekkür ederim.” dedi.

Lekesiz, “İnsanlık tarihinde varlığını ölümünden sonra da devam ettirebilmiş çok büyük şahsiyetler var. Kimi insanlığa kahramanlığı, kimi adaleti, kimi halka hizmeti, kimi engin tefekkür dünyası ile öldükten sonra da ölmemiş şahsiyetlerdir. Mevlanalar, Hacı Bektaşlar, Yunuslar ve benzerleri. İşte bu şahsiyetlerden Yunus Emre “Adımız miskindir bizim, düşmanımız kindir bizim, biz kimseye kin tutmazuz, kamu âlem birdir bize” diyor. Bu anlayışla görev yaptığımız süre içerisinde tüm vatandaşlarımıza devletimizin rikkatini, şefkatini, merhametini hissettirmeye çalıştık.” diye konuştu.

Birliğimizi, Dirliğimizi Devam Ettirmemiz Lazım

Lekesiz, “Fakirin karnını doyurduğu, zenginin haddini bildiği, üzerinde hak, hakikat ve adalet kavramlarının daha da güçlü yaşandığı yüce bir vatan idealinde birleşecek olursak, bunu gerçekleştirmemiz için birliğimizi, dirliğimizi devam ettirmemiz lazım. Bunun için ay-yıldızlı bayrağımızın gölgesinde yaşamanın mürüvvetini gözleri dolu dolu olmadan anlatamayacağını bilsin, yeter ki toplumdaki herkes, her kesim üstün bir sorumluluk anlayışı ile görevini yapsın, yeter ki toplum olarak kendi kendimize bir heves, bir heyecan ve iman tazeleyelim, yeter ki bu yüce millete inanalım, tarihe sahip çıkalım, bugünü yaşayalım, geleceğe ümitle bakalım.” şeklinde konuştu.

Lekesiz şöyle devam etti; “Görev yaptığım süre içerisinde toplumun tüm kesimlerinden destek gördüm. Huzurlarınızda tüm hemşehrilerimize teşekkür ederim. Hatay ile ilgili üretilen her projede, her doğru işte yanımızda olan Adalet Eski Bakanı Hatay Milletvekili Sayın Sadullah Ergin’e, eski bakanımız sayın Fuat Çay’a, ilimizin değerli milletvekillerine, kaymakamlarımıza, tüm belediye başkanlarımıza, oda başkanlarımıza, Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörümüze ve çalışma arkadaşlarına, siyasi partilerimize, meslek odalarına, iş dünyamıza, sivil toplum örgütlerine, değerli basın mensuplarına ve saygıdeğer Hataylılara yürekten teşekkür ederim. Hakkınızı helal edin.”dedi.

Yemek sonrasında Vali Lekesiz ve eşi hanımefendi Zehra Lekesiz, konuklarını kapıdan tek tek uğurladı.

25 16 14 22 19 12 11 18 17 9 4 5 6 7 8 3 (1) 2 (1) 1 (1)