Prof. Dr. Baltacıoğlu MKÜ’de Rektör Adayı

Screenshot_3 baltacioglu-rektoradayi_buyuk

Mustafa Kemal Üniversitesi’nde devam eden rektörlük seçimi kampanyaları tüm hızıyla sürerken,
seçimin en güçlü adayının İskenderun Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ertuğrul BALTACIOĞLU olduğu görüşü hakim.

1957 Ankara doğumlu olan Prof. Dr. Ertuğrul BALTACIOĞLU, ilk, orta ve lise öğrenimini İskenderun’da tamamladı. Hatay ve çevre illeri çok iyi tanıyan Prof. Dr. Ertuğrul BALTACIOĞLU’nun mühendislik kariyeri Çukurova Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği bölümünden 1979 yılında mezuniyetiyle başladı.

1992 yılında Doçent olan BALTACIOĞLU’nun başarılarla dolu kariyeri, 1997 yılında Mustafa Kemal Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümünde Profesörlüğe yükseltilmesiyle devam etti ve MKÜ’deki İskenderun Mühendislik Fakültesi Dekanlığı, rektör yardımcılığı ve daha bir çok görevle taçlanan başarılarla dolu kariyeriyle de akademisyenlerin ağabeyi olarak seçimin favori ismi olmayı çoktan hak etti.

Mesleki kariyerinde ve özel hayatında tüm açılardan çok sevilen Prof. Dr. Ertuğrul BALTACIOĞLU’nun, Ekim ayında yapılacak rektörlük seçiminden zaferle çıkması bekleniyor.

Prof. Dr. Ertuğrul BALTACIOĞLU’nun en önemli hedeflerini ve vaatlerini sıraladığı en önemli hususlar arasında “Huzur” dikkat çekiyor.

Mustafa Kemal Üniversitesi’nde ilk hedefinin huzuru tesis etmek olduğuna vurgu yapan Prof. Dr. Baltacıoğlu, MKÜ’de akademisyen ve memur çalışanlara huzur vaat ediyor.

MKÜ bütçe kaynaklarının birim sayısının arttırılmasına değil, birimlerin geliştirilmesine harcanması vurgusuyla dikkat çeken Prof. Dr. Ertuğrul BALTACIOĞLU’nun, bu konuda da ciddi bir kaygı taşıdığı anlaşılırken, vaatlerin son bölümündeki “Ülkemizin 2023 vizyonuna uygun eğitim ve bilim politikalarının oluşturulması” vurgusu dikkat çekiyor.

Öncelikle HUZUR, HUZUR, HUZUR

Sonra da;

– Kaynaklarımızın birim sayısının artırılmasına değil birimlerimizin geliştirilmesine harcanması
– Kampüslerde öğretim elemanlarının rahatlıkla faydalanabileceği sosyal tesislerin inşaa edilmesi
– Öğretim elemanlarına TOKİ destekli barınma amaçlı projeler geliştirilmesi
– Öğretim elemanı ve idari personelin kampüs alanlarına üniversite destekli toplu ulaşım imkânlarının artırılması
– Akademik personelin bilimsel yayınlarını artırabilmek için yabancı dil destek birimi oluşturulması, profesyonel destek sağlanması (English Language Editing Service)
– BAP işlemlerinde bürokrasinin azaltılması
– BAP proje ve bilimsel toplantılara katılım desteklerine artırılarak devam edilmesi, yurtiçi kongrelere sınırsız, yurtdışı kongrelerde ise en az bir kez katılım desteği sağlanması
– BAP Yüksek Lisans desteğinin 15.000, Doktora desteğinin 30.000TL’ye çıkarılması
– BAP Münferit projelerde 100.000 TL’ye kadar destek sağlanması
– Üniversite yazılım ve donanım altyapısının sağlıklı çalışmasının sağlanması
– Akademisyenlerin ve birimlerin işlerini zorlaştıran değil kolaylaştıran bir yapının oluşturulması
– Fakültelerin kampüs alanlarında toplanmasının sağlanması
– Merkez kampüslere birer kreş açılması
– Tüm birimlerin Wi-Fi ağıyla donatılması
– Ülkemizin 2023 vizyonuna uygun eğitim ve bilim politikalarının oluşturulması

Özgeçmiş:

Prof. Dr. Ertuğrul BALTACIOĞLU, 1957 yılında Ankara’da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini İskenderun da tamamladı. Çukurova Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği bölümünden 1979 yılında lisans derecesini, yüksek lisans ve doktora derecelerini ise Erciyes Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünden sırası ile 1986 ve 1989 yıllarında aldı. 1992 yılında Doçent olan BALTACIOĞLU, 1997 yılında Mustafa Kemal Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümünde Profesörlüğe yükseltildi.
Prof. Dr. BALTACIOĞLU, Makine Mühendisliği Bölüm Başkanlığı, Sivil Havacılık Yüksekokulu Müdürlüğü, Mühendislik Fakültesi Dekanlığı, Rektör Yardımcılığı, Mustafa Kemal Üniversitesinde Senatör ve Yönetim Kurulu üyeliği gibi birçok idari görevde bulundu. Ayrıca, TMMOB Makine Mühendisleri odası Kayseri Şubesi Başkanlığı görevinide 1996-97 yıllarında yapmıştır. Prof. Dr. BALTACIOĞLU 1990-1991 yılları arasında İngiltere Bradford Üniversitesinde akademik çalışmalarda bulunmuştur. Ulusal ve Uluslararası birçok dergi ve konferansta bilimsel çalışmaları bulunan Prof. Dr. BALTACIOĞLU iyi derecede İngilizce bilmekte olup evli iki çocuk babasıdır.