19 Eylül Gaziler Günü Programı

DSC_0026

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla düzenlenen programa katıldı.
Atatürk Anıtı’nda düzenlenen programda, çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşımız okundu.

Tören’de İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, gazilerle ve şehit yakınlarıyla selamlaşarak, hatırlarını sordu.

Gaziler Günü programında konuşan Türkiye Muharip Gaziler Derneği İskenderun Temsilcilik Başkanı Neşet Turhan, kahraman Türk milletinin asla bayraksız, vatansız ve hürriyetsiz yaşamamış olmanın ruhu ve özgüveninin yanı sıra bu hususta diğer milletlere de rehberlik etmiş olmanın kıvancıyla tarihte yer alan milletlerin başında geldiğini belirtti.

İskenderun Namık Kemal Ortaokulu öğrencisi Melike Mansuroğlu’nun başarıyla okuduğu şiir, dinleyenleri duygulandırdı.

Belediye Başkanı Seyfi Dingil, öğrenci Melike Mansuroğlu’nu kutladı.

Protokol üyeleri, Subay Orduevi’nde düzenlenen kahvaltılı sohbette gazi ve şehit aileleriyle bir araya geldi.
Düzenlenen sohbet programında konuşan Belediye Başkanı Seyfi Dingil,” Bu vatan için canlarını düşünmeden feda etmiş şehitlerimizin yanında her karış toprağımızı kahramanca savunan gazilerimizin değerinin anlaşılması ve onların temsil ettikleri kutsal makamın kavranması açısından 19 Eylül Gaziler Günü ayrı bir önem taşımaktadır. Gazilerimizin taşıdıkları şerefe yaraşır bir şekilde hayatlarını devam ettirmeleri, hak ettikleri imkân ve şartlara kavuşturulmaları konusunda imkânlar nispetinde gereken duyarlılığı göstermeye de devam edeceğiz. Başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere her biri eşsiz birer kahraman olan tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilik mertebesi ile şereflenmiş gazilerimize, tüm sevdikleriyle beraber, mutlu, huzurlu, sağlıklı ve esenlik dolu bir ömür diliyorum.”dedi.

DSC_0008 DSC_0010 DSC_0016 DSC_0026 DSC_0044 DSC_0088 DSC_0122