Satranç Ustaları Arsuz’da Buluşacak

Screenshot_1

Türkiye Satranç Federasyonu Hatay İl Temsilcisi ve Eğitim Kurulu Üyesi Sultan Daban, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha’yı makamında ziyaret ederek Hatay’da ilk kez Arsuz’da düzenlenecek olan ödüllü Türkiye Hızlı ve Yıldırım Satranç Şampiyonası’nın detaylarını paylaştı.

Arsuz Belediyesi’nin desteğiyle 9-12 Ekim tarihleri arasında Gümüş Otel’de düzenlenecek olan şampiyonanın uzun yıllardan beri Datça’da yapıldığını anımsatan Daban, şampiyonanın Datça dışında ilk kez farklı bir ilçede gerçekleşeceğini, bunun da Arsuz’a kısmet olduğunu söyledi.

Hatay’da satranç heyecanının bitmemesi için mücadele ettiğini ve son yıllarda da il genelinde satranç sporunun hızla yaygınlaştığını ifade eden Sultan Daban, “Yıllardır Muğla Datça’da yapılan Türkiye Hızlı ve Yıldırım Satranç Şampiyonası, bu yıl Arsuz Belediye Başkanımız Nazım Culha’nın da destekleriyle ilk kez Arsuz’da yapılacak. Hataylı sporcular adına büyük bir sürpriz olan turnuvaya ev sahipliği yapacak olmaktan çok mutluyuz. 9-12 Ekim tarihleri arasında Gümüş Otel’de düzenlenecek olan şampiyonamız 15 bin lira ödülü olacak. Hatay’da ilk kez gerçekleşecek olan turnuvaya oldukça yoğun bir katılım bekliyoruz” derken, turnuvanın Türkiye’nin her yerinden canlı olarak yayınlanacağını da sözlerine ekledi.

Sporun, gençlerin geleceğine de hizmet açısından önemli bir araç olduğu ifade eden Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha da, zeka gelişimi için çok iyi bir spor olan satrancın Hatay’da önemli bir alt yapısı olduğunu belirterek, bu sporun yaygınlaşması açısından da turnuvanın önemine dikkat çekti.

Önceki İçerikGELDİM, ÇALIŞTIM, GİDİYORUM
Sonraki İçerikTÜRKİYE BÜYÜK ERKEKLER BOKS ŞAMPİYONASI İSKENDERUN’DA YAPILACAK