GELDİM, ÇALIŞTIM, GİDİYORUM

kaymakammk
Memleket sevdalısı insan güzel görür, güzel gören güzel düşünür, siz güzel gören, güzel düşünen değerli çalışma arkadaşlarım, fedakar muhtarlarımız, İlçemizin saygın işadamları, sanayicileri, esnafları, oda, dernek başkanları ve üyeleri, basınımızın güzide temsilcileri kısacası can yoldaşı hemşehrilerim; Tayinimin Amasya Vali Yardımcılığına çıkması dolayısıyla 29 Ağustos 2013’te Kurucu İlçe Kaymakamı olarak göreve başladığım Payas İlçesinden 18 Eylül 2014 saat 11:00’de İlçe Kaymakamlığından ayrılıyorum.

Meslek hayatımın en önemli ve en anlamlı günlerinde , siz seçkin insanlarımızı kelimelere sığdırmakta aciz kalıyorum. Çünkü Payas İlçe teşkilatı kurarak İlçe oluşturmamız ve burada çalışmaktan duyduğum mutluluk ve onurun tarifini yapmaktan yine aciz kalıyorum. Çünkü “marifet iltifata tabidir, iltifatsız meta zayi olur” düsturuna inanmaktayım. Payas İlçemizde bir seneye yakın sürede hep birlikte çalıştık, yine hep birlikte sevinçlerimizi paylaşarak çoğalttık, acılarımız paylaşarak azalttık.

“Memlekete hizmet” deyip bu ilkeden hareket ederek “Dedikodu üretmeyelim, iş üretelim” diyerek yollara düştük.

Yeri geldiğinde beraberce İlçemiz için mücadele ettik, neyin mücadelesini yaptık; İlçemize daha fazla hizmetin getirilmesinin, neyin mücadelesini yaptık bu yollarda “PAYAS’IN HAKKININ PAYAS’A VERİLMESİNİN” mücadelesini yaptık. Ama şahıslarla asla ve asla kavgamız ve kinimiz olmadı, olmayacaktır.

HER ZAMAN VE HER ZEMİNDE ÖNÜME ÇIKAN HER FIRSATTA,

DEDİM Kİ; ÜÇ BUÇUK BELİRSİZLERİN ARDINDAN ZAĞARLIK YAPAMAM, HELE HAK NAMINA HAKSIZLIĞA ÖLSEM TAPAMAM.

DEDİM Kİ; GÜNEŞ YALNIZ VE YALNIZ DİRİLERİ ISITIR, ÖLÜLERİ ASLA ISITMAZ, ÖYLEYSE GÜNEŞİNİZİN İLÇEMİZİN KIYMETİNİ BİLİN VE YATIRIMLARDAN HAKKINIZI ALIN DEDİM.

YİNE BÜTÜN İLÇEMİZ VE MUHTARLARIMIZ ADINA DEDİM Kİ; SİZLERİN BİR DERDİNİZ OLDU MU, ADAM SENDE ALDIRMA GEÇ DİYEMEM, ALDIRIRIM HAKKI VE HİZMETİ TUTAR, SİZLER İÇİN KALDIRIRIM DEDİM.

VE YİNE DEDİM Kİ; KİMSESİZ, ÇARESİZ, MUHTAÇ VE MAĞDUR BİR İNSAN GÖRDÜM MÜ, KANAR TA CİĞERİM ONU DİNDİRMEK İÇİN MÜCADELE EDERİM, DEDİM.

DEĞERLİ HEMŞEHRİLERİM; Sizlerle birlikte çalıştığımız süre içerisinde Sayın Valimiz Celalettin LEKESİZ’in destekleriyle 16 İlçe Daire Müdürlüğü kurulmuş ayrıca, İlçenin eğitim, sağlık, altyapı, dere ıslahları, spor, karayolları, demiryolları, doğalgaz vb. tüm hizmetlerde çalışmalar yapılmıştır.

Bu kapsamda; çalışmalarımızda bizlere destek olan Türk bayrağı gibi her zaman yanımızda olan başta Sayın Valimiz Celalettin LEKESİZ’e , Vali Yardımcılarına, her zaman destek veren İlçe Kaymakamlarımıza, Bölgemizin Milletvekillerine, Komutanlarımıza, Cumhuriyet Savcılarımıza ve Adli Heyete, Bölge ve İl Müdürlerimize ve personeline, bizleri çalışmaya şevk edip, yol gösteren yerel ve ulusal basınımızın değerli mensuplarına, her kademedeki memur ve müdür çalışma arkadaşlarıma, mahalle ve köy muhtarlarımıza , ilçemizin tüm insanlarına teşekkürü bir borç biliyor, kendilerini yürekten alkışlıyorum.

DEĞERLİ HEMŞEHRİLERİM; AYRICA BELİRTMEK İSTİYORUM Kİ KISA SÜREDE YAPILAN ÇALIŞMALARI, DEVLEŞTİRİLMİŞ ZAVALLI CÜCELER “KENDİ BAHÇESİNDE BİR DAL OLMAYIP, BAHÇEME GİRİP AĞAÇLIK TASLAYAN ÂMÂLAR” BUNU HİÇBİR ZAMAN GÖREMEYECEKLERDİR. ÇÜNKÜ ONLARIN HEM KALPLERİ, HEM DE GÖZLERİ SÜREKLİ KAPALIDIR. EMİN OLUN BUNDAN SONRA DA KAPALI OLMAYA DEVAM EDECEKTİR.ÇÜNKÜ; ONLAR HER SEFERİNDE İLÇENİN HUZURUNU, İYİLİĞİNİ İSTERİZ DERLER, AMA ONLAR BOZGUNCULARIN TA KENDİLERİDİR.

Bu çalışmalar yeterli midir? Asla değildir. Bu bizim görevimizdir. 24 senelik memuriyet hayatımda Devlet dedikleri çatık kaşlı adam, olmadım olmayacağım. Çünkü;

-Yolu olmadığı için kış aylarında, haftalarca okula gidememenin ne demek olduğunu çok iyi bilirim.

-Kalem ve defter alamayıp babaların çocuklarına, yavrum bununla idare etmelisin demenin ne demek olduğunu çok iyi bilirim.

-Devlet Dairelerinde azar işitmenin, doktorun yazdığı ilacı parası yeterli gelmediği için şu ilacı almasam olmaz mı diyerek, eczacıyla pazarlık etmesinin ne demek olduğunu çok iyi bilirim.

-Haftada bir gün meyve- sebze yüzü görmenin, fiyatların ucuzlaması için akşam saatlerini de beklemenin ne demek olduğunu çok iyi bilirim.

Bütün bunları bildiğim içinde ben ilçedeki her vatandaşımıza olduğu gibi fakir ve muhtaç vatandaşımıza da yaşatmamaya, milletin gerek efendisi değil, hizmetkarı olmaya çalıştım ve bundan sonrada olmaya devam edeceğim.

DEĞERLİ HEMŞEHRİLERİM; İdarecilik, eğitim, bilgi, deneyim ve yetenek ister sabır gerektirir, yöneticiyi sadece koltukta oturup, emirler yağdıran kişi olarak görüp, arka planı görmeyen amalar onu çok kolay sanır. Kısaca yöneticilik ciddi iştir, sorunları çözmek, değiştirmek ve geliştirmek sanattır.

Bu zor görevde bana büyük destek olan İlçedeki muhtaç vatandaşlarımızın, yoksulların, kimsesizlerin derdini kendine dert edinen, halkla kaynaşmamda bana yardımcı olan hayat arkadaşım eşim Funda DEMİRÖZ’e ve çocuklarıma ve değerli hanımefendilere şükranlarımı bir borç bilirim.

DEĞERLİ HEMŞEHRİLERİM; Kendimle gurur duyuyorum, sizleri ve aşık olduğum bu ülkeyi sevdiğim için kendimle gurur duyuyorum, beklentisiz, çıkarsız, menfaatsiz, art niyetsiz TÜRKİYEMİZDE yaşayan her vatandaşımızı sevebildiğim için, kendimle gurur duyuyorum. “YEŞERDİKÇE BUDANAN, KURUDUKÇA SULANAN” bir idari yapının içinde sabırla görev yaptığım için ve sizlerle, Payaslılarla gurur duyuyorum bana bunları yaşattığınız için.

Hayatta tek umudunuz gülmek olsun, bir gün ağlarsanız o mutluluktan olsun diyor ve üstâdın dizeleriyle size veda ediyorum;

Tohum saç, bitmezse toprak utansın!

Hedefe varmayan mızrak utansın!

Hey gidi küheylan koşmana bak sen!

Çatlarsan, doğuran kısrak utansın!

Ustada kalırsa, bu öksüz yapı, bu öksüz PAYAS

Onu sürdürmeyen çırak utansın!

Ölümden ilerde varış dediğin

Geride ne varsa, BIRAK UTANSIN…

Diyor hepinizi en kalbi duygularımla sevgi, saygı ve muhabbetle kucaklıyorum.

Sizleri önce yüce Allah’a , sonra sizi size emanet ederek “HERŞEY TÜRKİYEMİZ İÇİN” diyerek Bir yılımı Bir cümleyle özetliyorum “GELDİM, ÇALIŞTIM, GİDİYORUM” .Sevgi ve saygılarımla arzı veda ediyorum.