Vali’den İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil’e Veda Ziyareti

IMG_1942.

Resmi Gazete’de yayınlanan Valiler Kararnamesiyle, Emniyet Genel Müdürlüğü’ne atanan Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil’e veda ziyaretinde bulundu.

Ziyarette, Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz’in ilimiz için önemli çalışmalar yaptığını ve çok sevildiğini belirten Belediye Başkanı Seyfi Dingil, “Yeni görevinizden dolayı hem seviniyor, hem üzülüyoruz. Sizden ayrılacağımız için, içimizde bir sızı var, fakat memleket için siz elzemsiniz, oraya lazımsınız. Bu nedenle seviniyoruz ama Hatay bir babasını kaybetti” dedi.

Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, İskenderun Kaymakamı H.Hasan Özyiğit, Ak Parti İskenderun İlçe Başkanı Vedat Tosun, belediye meclis üyelerinin de katıldığı ziyarette, ilimize yaklaşık 5.5 yıl önce atandığını ve hep birlikte görev yapıldığını anımsatan Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Cumartesi günü saat 10.00’da Valilik binasının önünde, vedalaşarak, ilimizden ayrılacağını ifade etti.

Vali M.Celalettin Lekesiz, “Dünya bir ayrılıklar ülkesi. Dünyada her seven sevdiğinden ayrılacak. Ebedi beraberlikler, ebedi saadetler, ebedi mutluluklar dünyada olmayacak, bu dünyada olanların hepsi de geçicidir. Bunu hepimiz çok iyi biliyoruz. Buraya da hayırlısıyla, sağlıkla görevimizi icra edip, görev süremiz ne kadar olup, onun sonucunda inşallah devlete millete borçlu kalmamışızdır diye kalp huzuruyla ayrılabilmek, sağlıkla ayrılabilmek sizlerin olduğu gibi benim de en büyük temennimdi. Çok şükür sağlıkla geldik, sağlıkla ayrılıyoruz. Umuyoruz ve temenni ediyorum devletimize, ülkemize ve milletimize borcumuzu yapabildiğimiz kadar ödemişizdir, eda edebilmişizdir. Bu görev süresi içinde Hataylılar’ın hakkı olan hizmeti alabilmesinde, bizim kendi görev, yetki, sorumluluk alanımıza ne düşüyorsa onu yerine getirme konusunda umuyorum, inşallah gereğini yerine getirebilmişizdir” dedi.

İskenderun’un ülkemizin zenginliğine zenginlik katan önemli ve önde gelen merkezlerden biri olduğunu, bundan çok daha fazla potansiyeli bünyesinde barındırdığını vurgulayan Vali M.Celalettin Lekesiz, Büyükşehir kanununun çıkmasıyla belediyelerin çok daha fazla yetki, sorumluluk ve imkana kavuştuğunu belirterek, “İnanıyorum ki İskenderun ilçemiz bu zamana kadar olduğu gibi bundan sonra da ilimizin, ülkemizin başta ekonomisi olmak üzere sosyal ve kültür hayatına çok daha fazla katkıda bulunmaya devam edecektir” diye konuştu.

Vali, Kaymakam ve belediye başkanının, kurum çalışanlarıyla beraber, siyasi partiler, meslek odaları, sivil toplum örgütleri, meslek odaları, tüm toplumsal dinamikleri de devreye sokarak, ilin ve ilçenin tüm enerjisini o ilin, ilçenin geleceğine ilişkin hedeflere yönlendirmesinin daha doğru olduğuna inancını dile getiren Vali M.Celalettin Lekesiz, “Elimizden geldiğince siyasi partilerimizi, toplumsal dinamiklerimizi, meslek odalarımızı, iş dünyamızı, sivil toplum örgütlerimizi, hemen hemen tüm dinamikleri olabildiğince karar alma süreçlerine dahil ettik” şeklinde konuştu.

Başkan İskenderun için heyecanla çalışıyor

Belediye Başkanı Seyfi Dingil’in, İskenderun için heyecan ve şevkle çalıştığını belirten Vali M.Celalettin Lekesiz, “İskenderun’un hayalleri var, hayalleri de olmalı. Belediye Başkanımız 31 marttan itibaren gerçekten müthiş bir hevesle, heyecanla, İskenderun’un geleceğine yönelik her işe koşturuyor. Öyle anlaşılıyor ki zihinsel hazırlığını da yapmış.’Nasıl bir İskenderun’a ilişkin zihninde netlikler var. Hemen gelip oturunca ne yapacağım ben şimdi gibi bir bocalamanın, arayışın içinde değil, tam tersine oldukça olgun, zihinsel hazırlığı olduğunu gördüm. Ben dertli adamları severim. Hemdert olanları severim. Milletin derdinden dertli olanları severim. Başkanımız gerçekten İskenderunluların dertleriyle dertli, bir yönetici olarak gördüm” dedi.
Milletvekili Orhan Karasayar’ın da İskenderun’a severek hizmet verdiğini belirten Vali M.Celalettin Lekesiz, “Bir vekil, bir idarecinin, Belediye Başkanının yaşadığı şehri her şeyiyle sevmesi, o yörede yaşayan insanlar için değerlendirilmesi halinde önemli fırsattır” diye konuştu.

Ziyarette bulunanlarla helalleşen Vali M.Celalettin Lekesiz, “Her zaman Ankara’da bir kardeşiniz, bir arkadaşınız, bir hemşehriniz var” dedi.

Hataylıları çok sevdiğini belirten Vali M.Celalettin Lekesiz, “Yüreğimizin çok müstesna köşesinde her zaman Hatay yazacaktır, burada ayrı bir yeri olacaktır. Hakkınızı helal edin” şeklinde konuştu.
Vali M.Celalettin Lekesiz’in ilimizin geleceğiyle alakalı ve geldiği noktada çaba ve emek verdiğini belirterek, teşekkür eden Milletvekili Orhan Karasayar, “Yeni göreviniz önemli ve zor görev, Allah yardımcınız olsun. Size çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Vali Celalettin Lekesiz’e portresi çizilen tablo takdim ederken, ziyarette, İskenderunspor’un atkısı da hediye edildi.

IMG_1981 IMG_1964 IMG_1942.

Önceki İçerikBİZ BU OYUNUN FİGÜRANLIĞINI YAPMAYACAĞIZ
Sonraki İçerikSAHİL GÜVENLİK BOTLARI 19 EYLÜL ‘DE HALKIN ZİYARETİNE AÇILIYOR