İRAN RAKSI ABA GÜREŞİ DÜNYA KUPASINA RENK KATTI

iran tk.güreş raksı (1)

Hatay Büyükşehir Belediyesinin (HBB) düzenlediği 5. Geleneksel Aba Güreşi Dünya Kupası 23 ülkeden 500’den fazla sporcunun katılımıyla gerçekleşti. Yurt içi ve yurt dışından çok sayıda seyirci katıldı. Şampiyonaya gelen İran milli takımı ilginç danslarıyla herkesin ilgisini çekti.

İran Milli Takımı güreş alanında ve dışında yaptıkları İran raksıyla herkesin ilgi odağı oldu. İran kafile başkanı Abdulhadi Arabi, kültürlerinde önemli bir yeri olan İran raksının yaklaşık 3000 yıl önce Horasan’da doğduğunu belirtti. Arabi İran raksının güreşte yapılan hareketleri anlattığını, güreşten önce ısınma hareketleri olarak yapıldığını ayrıca, İran’da düğünlerde, bayramlarda oynandığını söyledi.

İran kafile başkanı Arabi, Hatay’ı ve Türkiye’yi çok sevdiğini, Hatay mutfağına hayran kaldığını en çok künefeyi beğendiğini söyledi. Böylesi güzel bir organizasyonu düzenleyerek kendilerine bu ortamı sağlayan HBB Başkanı Savaş’a teşekkür etti.

iran tk.güreş raksı (6) iran tk.güreş raksı (1) iran tk.güreş raksı (5) iran tk.güreş raksı (4) iran tk.güreş raksı (3) iran tk.güreş raksı (2)

Önceki İçerik2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı Kutlama Mesajı
Sonraki İçerikHATAY’DA DÜNYA KUPASI RÜZGARI ESTİ