2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı Kutlama Mesajı

2014-2015 Eğitim-Öğretim yılına huzur ve güven içinde girmenin mutluluğunu yaşıyoruz.
Her alanda büyük rekabetin yaşandığı günümüzde, eğitime yatırım yapan, bilimsel ilerlemeyi sürekli kılan, nitelikli insan gücüne sahip ülkelerin yenilikleri ve gelişmeleri uzaktan izleyen değil, yönlendiren bir konuma yükselecekleri muhakkaktır. Gelişmiş ülkeler arasında Türk toplumu olarak hak ettiğimiz yeri alabilmemiz için eğitim kalitesini yükseltmek ve yaygınlaştırmak, öncelikli hedeflerimiz arasında olmalıdır. Genç nüfusu ile dikkat çeken ülkemizin yarınlarının daha aydınlık olması için en değerli varlığımız olan çocuklarımızın, gençlerimizin, uluslararası yapılanmaları özümsemiş, dünyada yaşananları yorumlama becerisine sahip, bilim, teknoloji, kültür ve sanat alanlarındaki gelişmelere duyarlı, örf ve geleneklerine bağlı, tarihi misyon itibariyle de, medeniyetler inşa etmiş bir neslin devamı ve mensubu oldukları gerçeğinin bilincine ulaşmış insanlar olmalarını amaçlamalıyız.

İyi eğitim almış bu gençlerimizle ülkemizi, Gazi Mustafa Kemal’in işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarma yolunda daha kararlılıkla ilerleyeceğiz.

Bu kararlılığımızın bir göstergesi olarak, derslik sayılarını çok büyük oranlarda arttırdık. Öğretmen ihtiyacımızın karşılanmasından, fakir öğrencilere yardım gibi çok önemli icraatları bu hükümetlerimiz döneminde gerçekleştirdik. Öğrencilerimizin bölgeler arası değişimi ile yavrularımıza yeni ufuklar açtık. Ülke çocuklarının kaynaşmasını sağladık. Yarınlarımızın teminatı bu gençlerimiz için ne yapsak az olduğunun bilincindeyiz. Daha iyi ve mutlu yarınlar için bundan sonra da tüm gücümüzle çalışacağız.

İyi yetişmiş bir nesil, ülkemizin en önemli sermayesidir. Kalkınmış bir Türkiye’nin yolu da eğitimden geçmektedir. Bu süreçte kuşkusuz en büyük görev, öğretmenlerimize düşmektedir. Bu kutsal mesleğe gönül veren değerli öğretmenlerimizin fedakârca çalışacaklarına inancımız ve güvenimiz sonsuzdur.

Bu duygu ve düşüncelerle başta sevgili öğrencilerimiz olmak üzere tüm eğitim camiasının İlköğretim Haftası’nı kutluyor, 2014-2015 eğitim-öğretim yılının ilçemiz ve ülkemize başarılar getirmesini temenni ediyorum.

VEDAT TOSUN

AK PARTİ İSKENDERUN İLÇE BAŞKANI

Önceki İçerikİskenderun’da Bonzai İçen Genç Kendinden Geçti
Sonraki İçerikİRAN RAKSI ABA GÜREŞİ DÜNYA KUPASINA RENK KATTI