İskenderun’a 55 milyon TL Geliyor

IMG_1055

Hatay Büyükşehir belediye Meclisi Eylül ayı olağan toplantısını ilk birleşimini gerçekleştirdi. HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş başkanlığında toplanan mecliste 16 gündem maddesinin yanı sıra icranın 5, AKP’nin 3 önergesiyle gündem dışı 8 madde eklenerek toplamda 24 maddeden 17’si görüşüldü geri kalan 7 madde 2. oturumda görüşülecek.
Gündeme alınan maddeler arasında belediye memurlarının norm kadro eksikliği yüzünden ve hizmetlerin aksamama konusunda memurların fazladan mesai yapmasına oy birliğiyle karara bağlandı.

Meclis toplantısında görüşülen Amatör takımlara maddi destek ve mahallerde gençleri spora teşvik edecek alanlar yapması önerisi, üç partinin meclis üyelerinin kabulüyle oybirliğiyle kabul edildi.

Hatay ili sınırlarında bulunan yolların yetki ve sorumlulukları hakkında ilçeler arasında coğrafi ve diğer farklılıklar göz önüne alınarak tek bir kriter konulamayacağından ilçe bazlı kriter çalışması yapılmak üzere komisyon raporlarının yeniden hazırlanması hususu AKP’nin oy çokluğuyla kabul edildi.

Büyükşehir Belediye Meclisinin 10.06.2014 tarihli toplantısında 54 nolu kararla İmar ve bayındırlık komisyonu ile Çevre sağlık Komisyonuna havale edilen Antakya ilçesinde bulunan Belediye parkı ve DSİ parkı, İskenderun ilçesinde bulunan sahil şeridi boyunca uzanan yeşil alanlar ile Hatay sınırları içerisinde bulunan park bahçe ve Yeşil alanların sorumlulukları hakkında, ilçeler arasında coğrafi ve diğer farklılıklar göz önüne alınarak, tek bir kriter konulamayacağından, ilçe bazlı kriter çalışması yapılmak üzere komisyon raporlarının yeniden hazırlanması hususu ile ilgili komisyon raporunun oylanması AKP’nin oy çokluğuyla kabul edildi.

Gündeme gelen konular arasında olan İskenderun belediyesinin 6360 sayılı yasa ve Büyükşehir yasası kapsamında ihdas edilen birimlerle ilgili 55 milyon TL ek ödenek talebi ve aynı yasa kapsamında Samandağ Belediyesi’nin 3 milyon 770 bin TL ek ödenek talebi tüm parti guruplarının mutabık olmasıyla oy birliğiyle kabul edildi.
Diğer maddeler ise komisyonlara aktarılmak üzere oy çokluğuyla kabul edildi.

IMG_1121 IMG_1116 IMG_1055

Önceki İçerikHATAY GENELİNDEKİ BÜTÜN MAZGALLAR TEMİZLENİYOR
Sonraki İçerikEngellilerin İlgiye İhtiyacı Var