Çevre Dostu Projeyle Sokak Hayvanları Beslenecek

DSC_0286

İskenderun Belediyesi ve İskenderun Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği işbirliğiyle, sokak hayvanları için pugedon (beslenme ünitesi) projesi yaşama geçirildi.

Güneş enerjisi ile çalışan ve içine pet şişe, atık pil, teneke kutular gibi atıklar atılarak hizmet veren üniteyle çevrenin korumasına katkıda bulunulurken, aynı zamanda sahipsiz sokak hayvanlarının da beslenmesi sağlanacak.
Çevre dostu pugedonun ilki eski Doğum Hastanesi karşısında yerleştirildi. Pugedon ünitesinin açılış programına, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil ve eşi Feray Dingil, İskenderun Sokak Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Süheyla İspir ve hayvanseverler katıldı.

Çevre dostu ünite güneş enerjisiyle çalışıyor.

Yaptığı konuşmasında, pugedon ünitesiyle ilgili bilgi veren İskenderun Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Müdürü Fevzi Özkan, “Pugedon sahipsiz sokak hayvanlarına beslenme olanağı sağlayan geri dönüşüm ünitesidir. Pugedon güneş enerjisi ile çalışan, içine atık atılarak hayvanlara mama ve su vermek suretiyle hizmet veren bir ünitedir. Bu atıklar pil olabilir, bir litreye kadar pet şişe, cam şişe, teneke kutular olabilir. Atılan atığın ağırlığına bağlı olarak yüz gramla üç yüz gram arasında mama ve su vermektedir. Ünite, güneş enerjisiyle çalışmaktadır. Güneş enerjisi olmadığında içindeki batarya sayesinde çalışmasını sürdürmektedir. Sokak hayvanlarının beslenmesi konusunda hizmet veren bu ünite, aynı zamanda çevre dostudur” dedi.

Üniteye atılan atık yiyecek olarak dönüyor.

Bir kentte altyapı ve üstyapı kadar, sosyal projelerin de önemli olduğunu belirten Başkan Seyfi Dingil, yaşayan her canlıyı da düşünmek gerektiğini ifade etti.

Pugedon ünitesinin kentin beş noktasında yerleştirileceğini belirten Başkan Seyfi Dingil, çalışmaya emeği geçen herkese teşekkür ederek, “Bu üniteleri kentin çeşitli yerlerine koyacağız, hem çevre kirliğine karşı önlem almış oluyoruz hem de bu hayvanların aç kalmasına, perişan olmasına engel olmuş oluyoruz. Attığınız her atık bunlara yiyecek olarak geri dönüyor. Bu çok güzel bir şey” diye konuştu.

Sahilin yaşam ve cazibe merkezi olacağını belirten Başkan Seyfi Dingil, “Bir iki aya kadar sahili yeniden revize ediyoruz. İstanbul’dan komple planları geldi. Sahil yaşam ve cazibe merkezi olacak” dedi.

Sağlıklı Yaşam Merkezi kurulacak.

İskenderun Belediyesi’nin Sağlıklı Yaşam köyü kuracağını da müjdeleyen Başkan Seyfi Dingil, “Sağlık Bakanlığıyla anlaştık, protokol imzaladık. 70 hemşire ve 30 uzman doktor geliyor. İskenderun Belediyesi’nin emrinde, mamografiden obeziteye, rahim kanserinden, prostata, her konuda 30 uzman doktorla beraber ücretsiz sağlık taraması yapılacak. Şehrin en güzel yerine sağlıklı yaşam merkezi kuracağız. Makineler geldi. İnşallah memleketimize hayırlı olur. İskenderun artık yeni İskenderun oluyor. İskenderun’un katedeceği çok yol var. Birlik, beraberlik, kardeşlik içerisinde halkımıza hizmet edeceğiz. Bu koltuklar, makamlar gelip geçicidir. Önemli olan halkımıza hizmet etmektir. Kurumsallaşmayı oturturursak, bundan sonra İskenderun’un önü çok açık. Hükümetimiz, bakanımız, milletvekilimiz arkamızda. Daha çok projemiz var” şeklinde konuştu.

İskenderun Sokak Hayvanlarını Koruma Dernek yönetimi, duyarlılığından dolayı Belediye Başkanı Seyfi Dingil ve eşi Feray Dingil’e teşekkür etti.

Eski Doğum Hastanesi karşısında yerleştirilen pudegona su akıtan ve atık atan Başkan Seyfi Dingil, bir köpeğin mama ve su ihtiyacını gidermesini mutlu gözlerle izledi.

DSC_0392. DSC_0334. DSC_0286 DSC_0328. DSC_0388. DSC_0371. DSC_0357. DSC_0353. DSC_0307. DSC_0309. DSC_0316.