Medeniyetler Korosu Konserinde Şef Figueras Anıldı

1

Hatay Valiliği öncülüğünde Hatay İl Yenilik Platformu Projesi kapsamında düzenlenen Akdeniz Ülkeleri Mutfak Günleri etkinliği kapsamında 04 Eylül 2014 Perşembe günü Antakya Medeniyetler Korosu bir konser verdi.

Farklı din ve mezheplere mensup insanlardan oluşan, ilimizi ve ülkemizi ulusal ve uluslararası alanda en iyi şekilde temsil eden koronun seslendireceği şarkılar, geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden İspanyol şef Figueras’ın ruhuna atfedildi.

Konser öncesinde bir konuşma yapan Koro Başkanı ve Koro Şefi Yılmaz Özfırat, İspanyol şef Figueras’a Allah’tan rahmet diledi.

Özfırat, “En çok bugün insanların birbirini sevdiği bir dünya yaratmaya ihtiyaç var. Gerçekleştirilen etkinlik gibi güzel şeyler yapıldıkça dünyanın her yerine barış ve huzurun geleceğine inanıyoruz. Bunda az da olsa katkımız oluyorsa ne mutlu bize.” diye konuştu.

Yaklaşık bir saat süren konserde farklı diller, farklı dinler ve farklı mezheplere ait şarkıları başarı ile seslendiren koro üyeleri davetliler tarafından ayakta alkışladı.

Hatay Valisi Sayın M. Celalettin Lekesiz, Akdeniz Ülkeleri Mutfak Günleri kapsamında ilimize gelen yerli ve yabancı konuklara hoş bir müzik ziyafeti yaşatan koro üyelerine teşekkür ederek Figueras’a Allah’tan rahmet diledi.

Etkinlikte konserin gerçekleşmesinde katkısı bulunan Meclis Kültür Merkezi Müdürü Meri Köşkeroğlu’na, organizasyona desteği olan işadamı Fatih Tosyalı tarafından teşekkür plaketi verildi.

4 2 1

Önceki İçerikEbola Virüsü Şüphesiyle Karantinaya Alınan Vatandaştan Sıtma Çıktı
Sonraki İçerikGökyüzü Yemek Masası’nda Akşam Yemeği