Gökyüzü Yemek Masası’nda Akşam Yemeği

1 (1)

Hatay Valiliği’nin koordinesinde İl Yenilik Platformu’nun projesi kapsamında düzenlenen Akdeniz Ülkeleri Mutfak Günleri etkinliğinin en renkli görüntülerinden biri de İskenderun ilçesi sahilinde gerçekleşti.

Vinç Operatörünün kumanda sistemi ile yerden halatlarla kaldırılan 22 kişilik “Gökyüzü Yemek Masası”nda, İtalyan mutfağının dünyaca ünlü şefleri Fabio Brambilla ve Davide Bravelli’nin hazırladığı akşam yemeği davetlilere sunuldu.

Damak zevki meraklılarına şehrin en yüksek noktasından görülebilecek muhteşem manzara eşliğinde yemek ziyafeti sunan gökyüzü masası, konuklarına da İskenderun ilçemizin muhteşem deniz ve Amanoslar dağ manzarasını keyifle izleme fırsatı sundu. Genel olarak 45 metre yükseklikte gerçekleşen gökyüzünde yemek ziyafeti İskenderun’da 70 metre yüksekliğe kadar çıktı.

Yemeğe Hatay Valisi Sayın M. Celalettin Lekesiz, İskenderun Kaymakamı H. Hasan Özyiğit, Belen Kaymakamı Abdülaziz Aydın, Arsuz Kaymakamı Fatih Baysal, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, İskenderun Emniyet Müdürü Cengiz Başer, iş adamları ve basın mensupları katıldı.

Ünlü Akdeniz mutfağı şeflerinin hazırladığı deniz ürünlerinden oluşan yemekler konuklardan tam not alırken, 70 metre yükseklikteki yemek ziyafetini ilgi ile izleyen vatandaşlar bu anı ölümsüzleştirmek için bol bol fotoğraf çektiler.

Gökyüzünde yemek sırasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Vali Lekesiz, 17 ülkeden yaklaşık 77 şef, gurme ve yemek uzmanının katıldığı Akdeniz Ülkeleri Mutfak Günleri etkinliği kapsamında, ünlü şeflerin ülkelerine özgü yemekleri birbirinden renkli görsel şovlarla katılımcıların beğenisine sunduklarını ifade ederek, “Bugün de Akdeniz’in incisi İskenderunumuzda ünlü İtalyan şefler Fabio Brambilla ve Davide Bravelli’nin yemek şovları, etkinliğe bambaşka bir renk kattı. Konuklarımıza bu görsel şölenden dolayı teşekkür ediyoruz.” dedi.

18 12 6 4 (1) 11 17 16 10 3 2 (1) 9 15 14 8 1 (1) 7 13

Önceki İçerikMedeniyetler Korosu Konserinde Şef Figueras Anıldı
Sonraki İçerik‘Sanat Günleri’ Resim Sergisi Düzenlendi