İpeğe Usta Eller Dokundu

2 (2)

“Hatay İpekleri ile İpekyolu Defilesi” Büyüledi

İlimizde ilk kez düzenlenen “Akdeniz Ülkeleri Mutfak Günleri” etkinlikleri kapsamında Adana Olgunlaşma Enstitüsü tarafından hazırlanan “Hatay İpekleri ile İpekyolu Defilesi” büyük ilgi gördü.

Bu görsel şöleni vatandaşlarımızla da paylaşabilmek adına Saray Caddesi’nde düzenlenen defileyi Hatay Valisi Sayın M. Celalettin Lekesiz ve eşi Hanımefendi Zehra Lekesiz, Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Musa Çatal, Hatay Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Kadir Teksöz ve çok sayıda vatandaşımız izledi.

Samandağ ipekli kumaşlarının da kullanıldığı ve yöreye ait süsleme teknikleri ile çarpıcı bir güzelliğe bürünen 45 parçadan oluşan koleksiyon izleyenler tarafından büyük beğeni topladı.

Defileye emeği geçenlere teşekkür eden Vali Lekesiz, “İlimizin pek çok değeri var, ipeğimiz de ilimizin sahip olduğu bu değerlerden bir tanesi. Akdeniz Ülkeleri Mutfak Günleri etkinliği vesilesi ile düzenlenen bu defilede, Hatay’ın önemli değerlerinden olan ipeğe usta eller dokunursa ne gibi güzelliklerin ortaya çıktığını gördük. Bizlere bu güzelliği yaşatan Adana Olgunlaşma Enstitüsü’nün Müdürüne, Hatay Kız Meslek Lisesi’nin değerli çalışanlarına, bu defilenin bizlerle buluşması için katkısı olan Hatay Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı ve çalışanlarına teşekkür ederken, sizlere de kültüre ve sanata olan ilginiz ve katılımlarınızdan dolayı ayrıca teşekkür ederim.” dedi.

15 14 13 4 3 2 (2)