Yolda Trenin Tekeri Patladı Demeyeceksiniz

Screenshot_1

Türk Metal Sendikası Bölge Sorumlusu Metin Önder ve Türk Metal Sendikası Genel Sekreteri Yücel Yücel, İsdemir tesislerinde Türk Metal Sendikası işçileri ile bir araya geldiler.

Metin Önder ,yaptığı konuşmada 1 Ocakta toplu sözleşme masasında biz olacağız.Malum sendika duruşunda omurgalı olmadığı için hangi manevrayı yapacaklarını kestiremiyoruz ancak yetkiye müracaat edeceklermiş edin.

Altı iş günü içersinde size cevap gelecektir. Altı iş günü içerisinde yetkiliysen, Türk Metal Sendikasına, Diske bağlı Birleşik Metal sendikasına, Çelik İş Sendikasına yetki tespit yazısı gider.
Bizimki posta da kaldı!
Yolda trenin tekeri patladı demeyeceksiniz!
Altı iş günü içerisinde bu belgeyi getireceksiniz bize göstereceksiniz eğer almışsanız bizde adamsak adam gibi kenarı çekileceğiz, sözlerine dikkat çekti.

Bir Kere’de Adam Gibi Durun
Türk Metal Sendikası Bölge sorumlusu Metin Önder, yaptığı konuşmada şu sözlere yer verdi: Bizim bu fabrikada 2500 -3000 rakamına ulaştık dediğimiz oldu mu?
Bu fabrikada bu güne kadar liste asacağız isim, isim ilan edeceğiz diye bir söylemimiz oldu mu?
Her seferinde listeden bahsediyorlar asın listenizi diyorlar başka bir şey demiyorlar..
Oysa sen kendi listeni asarsın benim sayım ortaya çıkar.
Neden listeni asamıyorsun?
3046 sayımız var diyorlar, diyorlar ama işçilere yalvarmaktan perişan oldular.
Çok yakında ikimizin de yetkisizliği ile yüzleşeceğiz.
Biz hiç bu güne kadar yetki sayısına ulaştık demedik.
Bizim öncelikli hedefimiz buradaki yetkili sendikanın yetkisini düşürmekti. Sonra yetki için 3 Eylülden itibaren omuz omuza vereceğiz ve yılbaşına kadar da yetkiyi almış olacağız.
Burada yetkili olduğunu iddia eden sendika kendi yazdığı bildiride kendini yalanlıyor ‘diyor ki kimin sayısı bir fazlaysa diğeri çekip gitsin.
Çelik İş Sendikanın hesaplarına göre siz bizden 1500 fazlasın
Dağıttığınız bildiri ile kendinizi yalanlıyorsunuz bu nasıl perhiz bu nasıl lahana turşusu?
Yalanı usturuplu söyleyin tamam omurganız yok sağınız solunuz oynuyor durmadan kıvırıyorsunuz ama bir kerede adam gibi durun

CENGİZ GÜL ÜN YETKİSİZLİĞİ TESCİLLENDİĞİ GÜN KİM KORKAR CENGİZ GÜL DEN

Önder, şöyle devam etti fabrikada 1500 e yakın işçi bu anı bekliyordu şimdiden sonra hepsi çorap söküğü gibi gelmeyecek mi?
Gelecekler
Bu fabrikada kimse bize şunu dayatmasın bu işçi sendikasız kalacak, bu sendika yetkisiz kalacak, burada işçi toplu sözleşmesiz kalacak inanmayın.

1 OCAKTA TOPLU SÖZLEŞME MASASINDA BİZ OLACAĞIZ

Omurgalı olmadıkları için hangi manevrayı yapacaklarını kestiremiyoruz ancak Yetkiye müracaat edeceklermiş edin!
Altı iş günü içersinde size cevap gelecektir. Altı iş günü içerisinde yetkiliysen, Türk Metal Sendikasına, Diske bağlı Birleşik Metal sendikasına, Çelik İş Sendikasına yetki tespit yazısı gider.
Bizimki postada kaldı!
Yolda trenin tekeri patladı demeyeceksiniz!
Altı iş günü içerisinde bu belgeyi getireceksiniz bize göstereceksiniz eğer almışsanız bizde adamsak kenarı çekileceğiz
Bizde Yetkiye aynı süreçte müracaat edeceğiz
Neden edeceğiz?
Bir gerçeği tescil edebilmek için müracaat edeceğiz altı iş günü içerisinde bize yetkisizlik yanıtı geleceği için müracaat edeceğiz.

Biz belgeyi gösterebileceğiz,onlar gösteremeyecek
Öyle yalanla ,dolanla bu güne kadar geldiniz

Yıllardır talanla bu fabrikayı sömürdünüz, İşçinin kanını emdiniz ,taşeron dan alınmış işçi kardeşimin o günün parasıyla 50 bin 60 bin mal varlığı yapabilecek paralarını kaybettirdiniz .

Bunun hesabını burnunuzdan fitil fitil getireceğiz
İşçilere seslenen Önder, biz burada sizin geleceğinizi çocuklarınızın geleceğini doğru zemine oturtmak adına bir isyan ateşi yaktık. Bu isyan ateşini bu saatten sonra güçlendirmek, ona rüzgâr vermek ona odun taşımak sizin göreviniz.
Biz üstümüze düşeni Türk Metal Sendikası olarak yaptık genel başkanımız ne dediysek saygıyla yerine getirdi bu nedenle bir birimize güven noktasında en ufak bir endişemiz yoktur
Hepsine teşekkürlerimi iletiyorum
Türk Metal Sendikasında İsteyen Aday Olabilir
Metin Önderi, görevden almışlar ya da alacaklar diye söylemler var bakın içimizden birileri şube başkanı adayı olabilir biz demokratik bir platformda yolculuk yapıyoruz. Hangi kardeşimiz aday olacaksa ben burada onun elini kaldırıp ben ilan etmesem şerefsiz namussuzum
Biz koltuk budalası olsaydık Çelik İş Sendikasında bir koltuğumuz vardı zaten, makam mevki derdimiz olsaydı orada bir makamımız mevkimiz vardı zaten. Ama biz o koltukta oturmaya devam etseydik her şeyimiz olacaktı ama adamlığımız olmayacaktı.
Çok şükür gururla söylüyorum bu güne dek tek bir yerde mecbur kalmadıkça sendikacıyım demedim ben dünde bu günde yarınlarda da Demir Çelik işçisiyim.

10 Eylüle kadar Çelik İş Sendikasına sesleniyorum ya yetki belgesiyle gelirsiniz ya da defolup gidersiniz. Lafla peynir gemisi yürümüyor müracaatınızı yapacaksınız belgenizi alıp göstereceksiniz bizde de adamlık varsa işçiyi mağdur etmeyiz bir kenara çekiliriz. Ancak aynı şey sizin içinde geçerli olacaktır. Bu işçi yetkinizi elinizden aldı size olan imanını inancını güvenini kaybetti artık size güvenmiyor bitti defoluydunuz defolup gideceksiniz.
3 Eylülden sonra hepimize önemli bir görevler düşüyor kardeş yolculuğumuzu daha güçlü hale getireceğiz aramıza nifak tohumu ekmelerine izin vermeyeceğiz. Alevisiyle, sunisiyle, sağcısı, solcusuyla, doğulusu batılısıyla, Türküyle, Kürdüyle, Arabıyla omuz omuza olacağız farklılıklarımızı zenginliğe, zenginliğimizi kazanca dönüştüreceğiz.
Bende size söz veriyorum bu fabrikada en iyi sözleşmeyi en huzurlu çalışma ortamını sizinde desteğinizle el ele omuz omuza yerine getireceğiz.

Bu Oyun Burada Bitti
Genel Sekreter Yücel Yücel, istişare toplantısında yaptığı konuşmada emek verdiniz emeğinize saygı duyuyorum ve artık yolun sonundasınız biz bir yıl önce örgütlenmeye başladığımızda o dönemler tüm işçilerde geçmiş olsaydı biz yine 3 Eylülü beklemek zorundaydık.
Yasa ve kanun bunu gerektiriyor
Diğer tüm farklı sendikalarda aynı biçimde 30 Eylülde bu şekilde müracaat etmek durumundadır. Müracat etmek yetkili sendika olduğunuzu göstermez kanun nezdinde durum böyledir 31.12. 2014 kadar herhangi bir sendika çoğunluğu yani % 50 artı 1 bulan sendika yetkiye müracaat eder.
Çelik İş in söylemleri arasında geçmişte yetki ile ilgili sıkıntı yaşarsanız mevcuttaki ücretleriniz düşer diyen bu sendika yapısı bu gün yetki bizde diyorlar. Verilen tarihler içinde dakikada sisteme düşer ve hepimiz görebiliriz.
Hepsinden önemlisi bu süreçte çok güzel dostluklar edindik en büyük kazancımız bence budur kısaca bu oyun burada bitti şeklinde düşüncelerini ifade etti.

Screenshot_5 Screenshot_3 Screenshot_2 Screenshot_1 Screenshot_4

Önceki İçerikBaşkan Nazım Culha’dan Zabıta Personeline Yaş Pasta Sürprizi
Sonraki İçerikGökyüzü Restaurantı İskenderun’da