Akdeniz Ülkeleri Mutfak Günleri Başlıyor

images

Akdeniz Ülkeleri Mutfak Günleri etkinliği, ilimizin ve konuk ülkelerin muhteşem yemekleriyle damaklara hitap ederken, birbirinden renkli etkinliklerle de gözlere ve gönüllere hitap edecek.

Ulusal ve uluslararası alanda lezzet ustaları, Michelin yıldızlı şefler, gurmeler, uzmanlar, akademisyenler ve basın mensupları başta olmak üzere çok sayıda davetlinin katılacağı Akdeniz Ülkeleri Mutfak Günleri; 02 Eylül 2014 Salı günü saat 20.00’de Hatay Valiliği Bahçesi’nde verilecek Resepsiyon ile başlıyor.

Etkinliğin birinci günü olan 03 Eylül 2014 Çarşamba günü saat 10.00’da Vali Ürgen Alanı ve Cumhuriyet Meydanı’ndan Antakya Lisesi’ne kadar devam edecek olan Kortej Yürüyüşü gerçekleşecek. İlimizin sahip olduğu değerlerin resmedileceği ve görsel bir şölen havasında geçecek olan yürüyüşe, ilimizde sevgi, barış ve hoşgörü içerisinde yaşayan farklı din ve mezheplere mensup vatandaşlarımız, cemaat liderlerimiz ile tüm halkımız katılarak bu coşkuya ortak olacaklar.

11.30’da Antakya Lisesi’nde gerçekleşecek olan açılış töreninin ardından saat 14.00’de Ottoman Otel’de ilimizin muhteşem mutfağından örnekler sunulacak. Saat 15.30’da ise Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Müzesi ziyareti gerçekleşecek. Saat 18.30’da Saray Caddesi’nde düzenlenecek olan “Hatay İpekleri ile İpek Yolu Defilesi” vatandaşlarımızın oldukça keyifli zaman geçirmesine vesile olacak. Saat 20.00’de ise konuk ülke İspanya Savon Otel’de ülke mutfağından örnekler sunacak.

04 Eylül 2014 Perşembe günü saat 08.00’de Samandağ Hıdırbey Köyü Defne Yolu’ndan başlayacak olan “Defne Definedir” yürüyüşü, konukların yol boyunca karşılaşacağı sürprizlerle renklenecek. Saat 10.00’da Hıdırbey’de gerçekleşecek kahvaltının ardından saat 13.00’de konuk ülke Cezayir, Anemon Otel’de Cezayir mutfağının muhteşem lezzetlerinden örnekler sunacak.

Saat 15.30’da Anemon Otel’de gerçekleşecek olan “Akdeniz Ülkelerinde Coğrafi İşaretleme” konulu panelin ardından saat 18.00’de Meclis Kültür Merkezi Salonu’nda ilimizin gururu, sevgi, barış ve hoşgörünün yaşayan simgesi Medeniyetler Korosu muhteşem bir konser verecek. Saat 19.30’da ise Savon Otel’de Hatay mutfağının eşsiz lezzetleri ile Gala Yemeği gerçekleşecek.

05 Eylül 2014 Cuma günü saat 08.00’de Toma Çiftliği’nde kahvaltı ile başlayacak olan etkinlik Payas Sokollu Mehmet Paşa Külliyesi’nde “Hamam Ritüeli” ile devam edecek. Farklı ülkelerden gelecek olan konuklarımızın Türk Hamamı sefası yaşayacağı etkinliğin ardından yine Külliye’de “16. Asır Osmanlı Dönemi Mutfak Uygulamaları” gerçekleşecek. Saat 17.00’de ise İskenderun sahil şeridinde Şehir Turu ve Resim Sergisi gerçekleşecek. Saat 20.00’de ise İskenderun Yalı Restoran’da konuk ülke İtalya ülke mutfağına dair örnekler sunacak.

Etkinliğin son günü olan 06 Eylül 2014 Cumartesi günü ise; saat 08.30’da Medeniyetler Evi’ndeki kahvaltının ardından tarihi Uzun Çarşı’da keyifli bir gezi gerçekleşecek.

Aynı gün saat 11.00’de Arkeoloji Müzesi’nde gezi, saat 13.00’de Anemon Otel’de Tunus mutfağından örnekler, saat 14.30’da ise muhteşem güzelliklere sahip Harbiye Şelaleleri’nde kültür gezisi gerçekleşecek. Etkinliğin kapanış programı ise saat 17.00’de Antakya Lisesi’nde yapılacak.

images images (2) images (1) dunyaca-unlu-lezzet-ustalari-hatayda-bulusuyor-CHA-1518815-2-t dunyaca-unlu-lezzet-ustalari-hatayda-bulusuyor-CHA-1518815-1-t