Kaplumbağalı Kask Uyarısı

motosiklet-suruculerine-kaplumbagali-uyari-6425245_o

İskenderun İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Trafik Büro Amirliği ekipleri, kent genelinde motosikletlerde kask uygulamalarını sıklaştırdı. ‘Kaplumbağaların ömrü neden uzun olur’ sloganı ile kaplumbağa logolu kask afişi bastıran Trafik Büro Amirliği ekipleri, sürücüleri kask konusunda duyarlı olmaya çağırıyor.

Ölümlü motosiklet kazalarının büyük bir bölümünde kask kullanılmaması ve başa gelen darbe ile sürücülerin hayatlarını kaybetmeleri üzerine başlatılan uygulamalarda ‘Kask hayat kurtarır’ sloganı ile trafik ekipleri, şehrin giriş ve çıkış noktaları ile ana caddelerinde uygulama yapıyor. Ekipler, kask takmayan motosiklet sürücülerine cezai işlem başlatıyor.

Kask takmayan motosiklet sürücülerini mobese sistemi ile tespit eden Trafik Büro Amirliği ekipleri, kırmızı ışık ihlali yanı sıra kask takmayan sürücüleri mobese kamera sistemi ile tespit ederek cezai işlem uyguluyor. Trafik ekipleri, vatandaşları kask takma ve ışık ihlali konusunda da uyararak, kurallara uyulması halinde kazaların asgariye ineceğini vurguluyor.

Önceki İçerikKurmay Albay Kadir YILDIZ’ın İskenderun Kaymakamı Sayın H.Hasan ÖZYİĞİT’e Nezaket Ziyareti
Sonraki İçerikArsuz , Samandağ ve Reyhanlı’da Elektrik Kesintisi