KURUMSAL KİMLİK ÇALIŞMALARI KAPSAMINDA ANTAKYA BELEDİYESİ’NİN YENİ LOGO’SU

logo (1)

Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, kurumsal kimlik çalışmaları kapsamında Antakya Belediyesi’nin yeni logosunun belirlendiğini ifade etti.

Antakya Belediye Meclisi’nin 08 Ağustos 2014 günkü oturumunda meclis üyelerinin oy çokluğuyla kabul ettiği ve yasa gereği Hatay Valiliği’nce de onaylanan Antakya Belediyesi’nin kurumsal logosu kamuoyu ile paylaşıldı.
Antakya Belediyesi’nce bir süredir alternatiflerle hazırlanan farklı logo çalışmaları önce 4 Ağustos’ta yapılan Antakya Belediye Meclis toplantısının gündemine taşındı.

Belediye Meclisi Ağustos ayında yapılan ilk olağan toplantısında kurumsal kimlik çalışmaları kapsamında logo belirlenmesi konusunu görüşülmek üzere Antakya Belediye Meclisi Eğitim, Kültür, Gençlik ve spor Komisyonu’na havale etti.

Komisyon üyeleri farklı tasarımlar arasından yeni logoyu belirleyerek Antakya Belediye Meclisi’nin 8 Ağustos’ta yapılan meclis toplantısında tüm üyelerin onayına sundu.
Yeni logo Antakya Belediye Meclisi’nin 08 Ağustos 2014 tarihinde gerçekleştirdiği oturumunda kabul edildi. Logo’nun Belediye Meclisi’nde kabulünün ardından yasa gereği Meclis kararlarının Hatay Valiliği’nce de onaylanmasıyla birlikte Antakya Belediyesi’nin yeni logosu belirlenerek kamuoyu ile paylaşıldı.

Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, kurumsal kimlik çalışmaları çerçevesinde oluşturulan Antakya Belediyesi logosunun tasarlanırken, ülkemizin ve şehrimizin öz değerleri, Antakya’nın medeniyet birikimi, barış, kardeşlik ve hoşgörü ortamı, tarihi geçmişi ve zenginlikleri düşünülmüştür.Logo bir kurumun kimliğini, vizyonunu yansıtan önemli bir araçtır. Yapılanma sürecini kısa sürede tamamlayan belediyemiz kurumsal kimlik faaliyetlerine de ayrı bir önem vermektedir. Logomuzu resmi yazışmalarımızda, hizmetlerimizde, tanıtım faaliyetlerimizde, ürünlerimizde, tesislerimizde kısaca kurumumuzun kimliğini yansıtan ihtiyaç olan her yerde kullanacağız. Hayırlı ve uğurlu olsun.” dedi.
Antakya Belediyesilogosunun tasarım ve içerik anlamı konusunda da detaylı bilgiler veren Başkan İsmail Kimyeci, ana rengi turkuaz olan ancak kullanılacağı alan ve fon’a göre farklı renk alternatifleri olabilecek Logo içeriğinde, Bayrağımızın hilal ve yıldızı, Anadolu’nun ilk camii olan Habib-i Neccar Camii, Tarihi Antakya kale ve surları, Kanatlarında Selçuklu Mimarisinin motiflerini taşıyan, aynı zamanda Antakya’nın tarihi su değirmenlerini ve mozaik zenginliğini anımsatan, barış ve özgürlüğün simgesi güvercin figürü, kentimizin bir başka simgesi Asi Nehri ve Antakya Belediyesi’nin ad ve kuruluş yılının simge ve temalarının kullanıldığını belirtti.

Önceki İçerikPamuk Kreş Etkinlikleri Devam Ediyor
Sonraki İçerikTiyatrocu Mehmet Elmasın Eşi Vefat Etti