İGEV’in Mezuniyet Gecesi

772vPlp5

Kurulduğu günden bu yana yüzlerce öğrenciye burs veren ve her yıl onlarca öğrenciyi mezun eden İskenderun Güney Eğitim Vakfı(İGEV) 2013-2014 eğitim – öğretim yılında da 22 öğrenciyi mezun etti. Yelken Kulübü’nde düzenlenen mezuniyet gecesinde eğitim gönüllüleri emeklerinin karşılığını almanın haklı gururunu yaşarken, bu gurura CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, İskenderun Belediyesi eski başkanı Yusuf Civelek ile İGEV’in Almanya’daki kardeş derneği Wir in Atter yöneticileri de ortak oldu.

Gecenin açılış konuşmasını yapan İGEV Dönem Başkanı Şefik Uyar, mezuniyet gecesinde emeğin, çalışmanın ve paylaşmanın haklı gururunu yaşadıklarını belirtirken, “Vakfımızın temel ilkesi; Atatürkçü, Laik, Demokrat ve Vatansever bir gençlik yetişmesini sağlayacak katkılarda bulunmak ve bu konuda çalışmalar yapmaktır. Vakfımızın bugüne kadar mezun ettiği 374 öğrencimizin de ülkenin her ilinde ve her kademesinde çalışarak topluma faydalı olacaklarına olan inancımız tamdır. Bugün de belgelerini alan ve çeşitli branşlardan mezun olan 22 öğrencimizi kutluyorum” derken, eğitime verilen desteğin geleceğe yapılan en büyük yatırım olduğunu ifade etti.

Eğitimlerini tamamlayarak mezun olan öğrencilerin sayısının artmasıyla, İGEV’in güçlenerek büyüyen bir aile konumuna geldiğini belirten, konuşmasında da ‘Aydın Nesil’ vurgusu yapan Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha ise, “Bugün daha çok aydın nesile ihtiyaç duyulan bir ortamda İGEV çok büyük bir sorumluluk üstleniyor ve çok büyük işler başarıyor. Eğitim gönüllülerini bu onurlu faaliyetlerinden dolayı kutluyor, mezun olan arkadaşlarımızın da ülkemize ve toplumumuza faydalı bireyler olmalarını diliyorum” dedi.

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha daha sonra, İGEV’den aldıkları bursla öğrenimlerini tamamlayan öğrencilere belgelerini verirken, mezun öğrencilerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. Eğitim gönüllülerinin de gurur tablosunu ayakta alkışladığı gecede, mezunlar belgelerini aldıktan sonra geç saatlere kadar gönüllerince eğlendi.

Önceki İçerikArsuz Cocktail Metin’de Muhteşem Bir Gece Daha
Sonraki İçerikGÖREVE YENİ ATANAN GARNİZON KOMUTANINDAN İLÇEMİZ KAYMAKAMI H. HASAN ÖZYİĞİT’E ZİYARET