Akdeniz Ülkeleri Mutfak Günleri Başlıyor

images

Hatay Valiliği’nin “Hatay İl Yenilik Platformu” projesi kapsamında 3-6 Eylül’de düzenlenecek “Akdeniz Ülkeleri Mutfak Günleri”ne 17 Akdeniz ülkesinden tanınmış şef ve gurmelerin katılacağı bildirildi.

Proje paydaşlarından Anadolu Halk Mutfağı Derneği Başkanı Adnan Şahin, yazılı açıklamasında, Akdeniz’in gizemli lezzet hazinesinin, Hatay coğrafyasında dünyaya açılacağını kaydetti.

Şahin, etkinliğe, Fas asıllı “Baharat Kraliçesi” lakaplı Choumicha Chafai’ın yanısıra İtalyan Davide Brovelli, İspanyol Jean Luc Figueras, Fransız Christian Tetedoie, Lübnanlı Maroun Chedid, Tunuslu Rafik Tlatli ve Cezayir’den Farid Zadi’nin de katılacağını belirtti.

Hatay’ın, yaklaşık 600 çeşit yemeği ve sıra dışı lezzetleriyle dünya çapında bir gastronomi başkenti olma yolunda ilerlediğine dikkati çeken Şahin, kentin özgün mutfağını, yemek geleneklerini uluslararası platformlarda etkin tanıtmayı amaçlandığını vurguladı.

Özel kostümlü görevliler ve halkın katıldığı kortej yürüyüşüyle başlayacak etkinlik kapsamında, “Hatay İpekleriyle İpekyolu” temalı defile sunulacağını aktaran Şahin, Medeniyetler Korosu’nun konser vereceği, gastronomik sergisi ve çeşitli paneller düzenleneceği ifade etti