Türk Ocaklarından Türkmenlere Yardım

Screenshot_1

Türk Ocakları Genel Başkanı Prof. Dr. Mehmet Öz ve yönetim kurulu tarafından Suriyeli Türkmenlere gıda yardımı yapıldı.

Hatay’ın Yayladağı içesinde bulunan bir düğün salonunda gerçekleşen organizasyonda bir tır içinde bulunan 1350 koli yardım kolisi Türkmenlere verildi.

Türk Ocakları Genel Başkanı Prof. Dr. Mehmet Öz, Türkmenlerin aynı coğrafya, aynı tarih ve aynı kaderin insanları olduğunu söyledi. Böyle dönemlerde yardım etmemiz, dayanışma içinde olmamız gerektiğini vurgulayan Öz, “Elini Türkmen Eline Uzat” kampanyası çerçevesinde mağdur olmuş, yurdundan edilmiş kardeşlerimize yardım etmek için bir kampanya yaptık. Şimdide bu kampanyanın bir aşamasında Yayladağı’nda sizlerle birlikteyiz. Ben tatbiki bu vesile ile bu yardım kampanyasına katılan destek veren herkese teşekkür ediyorum. Türk ocakları Türkiye’nin en köklü sivil toplum kuruluşudur. 102 yıllık bir dernek. Cumhuriyetin kuruluşunda büyük etkisi olmuş bir dernek. Biz 79 şubemizde bu kampanyaya destek verdik” dedi.

Daha sonra dört adet kurbanlık tekelerin ihtiyacı olan Türkmenlere verilmesinin ardından Öz, Yayladağı Belediye Başkanı Mehmet Kalkan ve beraberindekiler Türkmen aileleri ziyaret ederek sorunlarını dinledi.