Polis şefkati!

kimsesiz polis7
İskenderun’da, yalnız yaşayan ve bakacak kimsesi olmayan yaşlı adam huzurevine yerleştirildi. Toplum Destekli Polislik ekipleri, Piri Reis Mahallesi’ndeki evinde yalnız yaşayan 76 yaşındaki Diyap Değişmiş’in, uygunsuz koşullarda komşularının yardımıyla hayata tutunmaya çalıştığını belirledi. Yaklaşık 20 yıl önce eşini kaybeden ve o günden bu yana yalnız yaşayan Değişmiş, sağlık kontrolünden geçirildi. Psikolojik sorunları nedeniyle çevresiyle iletişim kurmakta güçlük çeken Değişmiş, ekipler tarafından ikna edilerek huzurevine gitmeyi kabul etti. “Yalnız Değilsiniz Çınarlarımız” projesi kapsamında evinden alınarak Antakya Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ne götürülen Değişmiş, yeni yaşam alanına yerleştirildi. Polisler tarafından huzurevine teslim edilen Diyap dede, yapılan işlemlerin ardından huzurevi sakinleri ile tanıştı.
Kendisiyle Arapça konuşan polisler Diyap dedeye, “Burada sana bakacaklar. Seni yıkayacaklar. Yemeğini yedirecekler. Çöplerini dökecekler. İlaçlarını verecekler. Huzurlu ol” dediler.
Mahalle sakinlerinin mahalle dedesi ilan ettiği Diyap D.’ye yaklaşık 4 yıldan bu yana komşularının baktığı öğrenildi. Diyap dedenin Bodrum’da yaşayan bir oğlu olduğu ve babasını hiç arayıp sormadığı iddia edildi.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.