Kimyeci, ‘Büyükşehirin işini biz yapıyoruz’

kimyeci ilac1
Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci ilaçlama konusunda vatandaşları ve kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla basın açıklaması yaptı. Kimyeci, “5216 Sayılı Büyükşehir Belediye Kanunu’nun 7. maddesinin (r) fıkrası Büyükşehir Belediyesi’ne Kanalizasyon hizmetlerini yürütmek ve derelerin ıslahını yapmak görevini vermiştir. Aynı kanunun 7. Maddesinin (i) fıkrası “sürdürülebilir kalkınma ilkesine uygun olarak çevrenin korunmasını sağlamak, çevre kirliliğine meydan vermeyecek tedbirleri almak” görevini de Büyükşehir Belediyesi’nin görevleri arasında saymıştır” dedi ve ekledi; “Büyükşehir Belediyesi’nin kanunla verilmiş olan bu görevlerini yapmak konusundaki kayıtsızlığı nedeniyle henüz yeni kurulmuş olan Antakya Belediyesi’nin sivrisinek vb. diğer haşerelere karşı mücadele başlatmasını zorunlu hale getirmiştir. Vatandaşlarımızın bu konuda talebini yerine getirerek, mağduriyetini gidermek amacıyla hızla 5 adet uçkun mücadele ekibi ve bir adet larva mücadele ekibi oluşturan belediyemiz sorumluluk sahası içinde kalan 95 mahalleyi belli bir program çerçevesinde ilaçlamaya başlamıştır.
Yapılacak ilaçlamaların özellikle larva ilaçlamasının başarıya ulaşabilmesinin ön şartı Büyükşehir Belediyesi’nin sivrisinek üreme yuvalarına dönüşmüş olan başta Asi Nehri olmak üzere bütün derelerin taban ve yataklarının ıslahının biran önce yapılmasıdır. Derelerin ıslahı yapılmadan ve belediyemize yeni katılan mahallelerdeki kanalizasyon vb. altyapı sorunları giderilmeden yapılacak larva ve sivrisinek mücadelesinin istenilen seviyede pratik sonuçları olmayacaktır.
Bizler Antakya Belediyesi olarak vatandaşlarımıza sineksiz bir ortamda rahat bir yaz mevsimi geçirmelerini sağlamak için elimizden gelen azami çabayı sarf etmekteyiz ve bundan sonrada çalışmalarımız hızla devam edecektir.
Temiz, sağlıklı ve sineksiz bir çevrede yaşamak için belediyemizin yapması gerekenlerin yanı sıra vatandaşlarımızın da alacağı tedbirleri önemsiyoruz. Çünkü halkımızın desteği olmadan yürütülen hiçbir çalışma başarıya ulaşamaz. Unutulmasın ki çevremizi temiz tutmak ve bu konuda azami duyarlılıkta olmak, ilaçlama kadar etkili sonuçlar verir.
Kimyasal önlemlerle haşereye karşı yapılacak mücadelede ekolojik denge az veya çok olumsuz etkilenir. Bu yüzden diyoruz ki önce temiz bir çevre, sonra planlı ve bilimsel bir larva mücadelesi, en son olarak da uçkun sinek mücadelesi yapılmalıdır.”

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.