Mutfağın Kalbi Hatay’da atacak!

vali mutfak1
Hatay Valiliği’nin koordinasyonunda, Hatay İl Yenilik Platformu projesi kapsamında yürütülen ve 03-06 Eylül 2014’de gerçekleşecek olan “Akdeniz Ülkeleri Mutfak Günleri” etkinliği hazırlıkları devam ediyor. Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz’in başkanlığında Valilikte düzenlenen ve İl Yenilik Platformu’nun üyelerinin, özel firmaların temsilcilerinin katıldığı toplantıda konu ayrıntılı olarak masaya yatırıldı ve görüş alışverişinde bulunuldu. Hatay’ın muhteşem zenginliklere ve sayısız değerlere sahip olduğunu ifade eden Vali Lekesiz, “Hatay coğrafyası büyük bir medeniyet ve kültür tecrübesine sahip. Valiliğimizin, Kaymakamlıklarımızın, belediyelerimizin, kurum ve kuruluşlarımızın, iş dünyamızın, sivil toplum örgütlerimizin kısacası hepimizin ortak amacı; çok eskilerden beri gelen bu güçlü altyapının geleneği üzerine çok güçlü, insanların daha mutlu olabileceği bir geleceği inşa etmektir. İlimizin sahip olduğu serveti zenginliğe dönüştürebilmek için kurum ve kuruluşlarımız hep birlikte koşturuyor. Tüm bunlardan dolayı hepinize teşekkür ederim” dedi.
Üç yıl kadar önce ilimizin yaklaşık 22 paydaşından oluşan Hatay İl Yenilik Platformu’nu kurduklarını hatırlatan Vali Lekesiz, “Güçleri birleştirelim, bir bütçe oluşturalım, o bütçeye hep beraber mütevazı katkılarda bulunalım, oluşan ortak bütçeyle ilimizin ihtiyaç duyduğu alanlarla ilgili çalışmalar yapalım ve bu ile hep beraber hizmet etmenin ortak coşkusu ile birlik beraberlik duygusunun daha da gelişmesine katkı verelim demiştik. Bu, mutabakatla kabul edildi ve İl Yenilik Platformu’nu kurduk. Valiliğimizin ve paydaşların desteğinin yanı sıra yaptığımız proje karşılığında TÜBİTAK’dan da destek aldık. Bu il, sosyal ve fiziki enerjisini ziyan etmek istemiyor. Bu ilin aktörleri kendiliklerinden bir araya gelip bütçelerini bir araya getirip önemli çalışmalar yapıyorlar. İşte bu çalışmalardan biri de sadece ilimizde ya da ülkemizde değil dünyada ilk defa yapılacak olan “Akdeniz Ülkeleri Mutfak Günleri” etkinliğidir. Böyle bir amaç için Akdeniz’e kıyısı olan ülkeler ilk defa bir araya gelecekler“ diye konuştu.
Turizm sektörünün her geçen gün tüm dünyada güçlendiğini ifade eden Lekesiz, “Dünyada turizm sektöründen bugün itibariyle bir trilyon dolar elde ediliyor ve bunun bir buçuk trilyon dolara çıkması hedefleniyor. Hayat standartları ve gelir düzeyi arttıkça, bilişim, ulaşım sektörleri geliştikçe her yıl gezen insan sayısı artıyor. İllerin ve ülkelerin de ortaya çıkan bu katma değerden pay almaya ilişkin arzuları her geçen gün yükseliyor. Biz de Hatay ili olarak madem ki insanlığın ilkel dönemlerinden uygarlığa giden yolda çok önemli bir kavşak noktasıyız, bizim bu anlamda sadece ulusal düzeyde değil uluslararası düzeyde de paylaşacağımız çok zengin bir derinliğimiz var o halde bunları servet olarak düşünüp zenginliğe dönüştürebilme yolunda turizm sektöründe de iddialarımızı ortaya koyabilmeliyiz. Dolayısıyla mutfak sektörü bir taraftan kültürün önemli bir öğesi iken, diğer taraftan ilimizin ve ülkemizin zenginliğine zenginlik katacak önemli sektörlerden bir tanesi.” şeklinde konuştu.

‘EN DOĞRU ADRES HATAY’
Lekesiz, “Böylesi bir organizasyona ev sahipliği yapmanın en doğru adresinin Hatay olduğunu değerlendiriyoruz. Sadece ilimizin değil ülkemizin de turizm değerine katkı sunacağına inandığımız önemli bir organizasyon. Katkı veren herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum” diye konuştu. Daha sonra proje Koordinatörü Funda Hüzmeli ve özel firma temsilcisi Mehmet Ulusoy, 4 gün sürecek olan program akışı hakkında katılımcılara bilgi verdiler. Toplantı konu ile ilgili görüş alışverişi ile devam etti.

Önceki İçerik14 yaşındaki çocuk kalp krizinden öldü
Sonraki İçerikMutluluklar!
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.