‘Huzura oy vereceğiz’

igc lütfüü
Cumhurbaşkanlığı seçimleri nedeniyle çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’na destek amacıyla İskenderun’da bir dizi ziyaretlerde bulunan MHP Hatay Milletvekili Şefik Çirkin, CHP Hatay Milletvekilleri Mevlüt Dudu, Refik Eryılmaz, Mehmet Ali Edipoğlu, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, CHP İlçe Başkanı Süleyman Uyar, MHP İlçe Başkanı Turan Bozkurt, MHP İskenderun Belediye Başkanı Adayı İbrahim Gül ve çok sayıda partili, “Türkiye’de kaos yaşanıyor. Buna dur demek için huzura oy vereceğiz” dedi.
İskenderun Gazeteciler Cemiyeti’ne ziyarette bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ile CHP ve MHP Hatay milletvekillerini, İGC Başkanı Şehmus Aslan ve yönetim kurulu üyeleri karşıladı. Toplantıda konuşan Başkan Savaş, “Türkiye’de bir kutuplaşma, bir ayrıştırma politikası izleniyor. Komşularımızla yaşanan kötü ilişkiler, IŞİD’in varlığı ve daha birçok sorunla karşı karşıyayız. Huzur arıyorsak, adresimiz belli” diye konuştu.
MHP Hatay Milletvekili Şefik Çirkin ise, ”CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Aleviliği, Halkın demokrasi partisi adayı Selahattin Demirtaş’ın Zaza’lığını sorgularken ve işte bakın ben Sünni sende alevi misin değil misin diye açıkla diye nara atarken, Sayın Başbakan’a buradan bir soru sormak istiyorum. Sayın Başbakan Atatürk’ün koltuğunda oturacak yani bu devleti kuran ve bir Hataylı olarak da ayyıldızlı bayrağın altında yaşamamızın Allah’tan sonra ki en büyük sebebi olan ‘Ne Mutlu Türk’üm diyene’ demiş Atatürk. Şimdi Sayın Başbakan sen milletin Aleviliğini Sünniliğini bırak ben Türk’üm diyebiliyor musun? Onun cevabını ver bunu diyemiyorsan o koltukta nasıl oturacaksın?” diye konuştu.
Milletvekili Çirkin ayrıca, “Türkiye’nin birliğini beraberliğini huzurunu sırların kardeşliğini ve devletin bağımsızlığını, devletin huzurunu, devletin bütünlüğünü düşünen herkes 10 ağustosta sandığa gitmelidir. 10 Ağustos’ta sandığa gitmeyen adamın 11 Ağustosta ahkam kesmek gibi bir hakkı yoktur olamaz olmamalıdır. Biz cumhurbaşkanı adayı olan İhsanoğlunun seçileceğine inanıyorum” açıklamasında bulundu.
CHP Hatay Milletvekili Av. Refik Eryılmaz ise, Cumhurbaşkanlığı seçiminde adaletsiz bir seçim yarışı sürdüğünü söyledi. Eryılmaz, Şuan en adaletsiz seçim yarışının yaşandığını görmemiz lazım. Bir tarafta şuanda Başbakanlık koltuğuna oturan devletin yetkilerini ve devletin bütün imkanlarını kullanan ve Cumhurbaşkanı adayı olarak Erdoğan duruyor. Öbür tarafta sade vatandaş olarak devletin imkanlarından mahrum, devletin yetkilerini hiçbir şekilde kullanamayan iki aday var. Bu dünyanın hiçbir yerinde bu kadar açık net bir seçim yarışı yaşanmıyor. Millet ilk kez bir cumhurbaşkanını seçiyor ama ilk defa bu kadar çok siyasi parti bir adayın üzerinde uzlaşıyor. Birinci Dünya savaşında ülke işgal alındayken dahi bu kadar uzlaşı sağlanamamıştır” ifadesini kullandı.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.