23 haftalık doğan parmak bebek hayata tutundu

parmak bebek3
700 gram ağırlığında dünyaya gelen ve yedi ay boyunca Özel İskenderun Gelişim Hastanesi Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi’nde bakıma alınan Malik bebek, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Emin Turhan ve Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi ekibinin müdahalesiyle hayata tutunmayı başardı. Anne Yasemin Bakır’ın, hamileliğinin 23. haftasında gerçekleşen erken doğum sonucu sezaryenle dünyaya gelen Malik Bebek, 210 gün kuvözde hayatta kalma mücadelesi verdi ve gerçekleştirilen tedavinin ardından taburcu edildi.

’MALİK BEBEK YAŞAMAYI ÇOK İSTEDİ’
Malik Bebeğin sağlık durumu hakkında bilgiler veren Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Emin Turhan, “Henüz 23 haftalık iken 700 gram ağırlığında dünyaya gelen Malik Bebek, durumu dolayısıyla Antakya’dan hastanemize sevk edildi. Hastanemize getirildiğinde yaşam fonksiyonları durma noktasında olan Malik bebek, solunum cihazına bağlandı. Yedi ay boyunca birçok badireyi atlatarak bu noktaya gelen Malik Bebeğin; beyinde sıkıntısı oldu, akciğerle ilgili sıkıntısı oldu, kanama geçirdi, kanına iltihap bulaştı, bağırsak sıkıntısı yaşadı ve defalarca zatürree problemi yaşadı. Ama malik bebek yaşamayı çok istedi. Bizde ekibimizle beraber, elimizden gelen gayreti gösterdik. Bu aşamada özellikle yeni doğan yoğun bakım ünitesinde çalışan hemşire arkadaşlarıma çok teşekkür etmek istiyorum. Hemşirelerin gösterdiği hijyen ve itina, bebeğin hayatta kalması açısından son derece önemlidir. Gerçekten mutluyuz. Malik bebeğe sağlıklı, uzun ömürler diliyorum” diyerek, Malik bebeğin kilosunun, 2 kilogram 500 gram ağırlığına ve boyunun da 33 santimetreden 48 santimetreye ulaştığını belirtti.

’MUCİZE YAŞADIK’
210 gün süren yoğun bakımın sürecinde emeği geçen Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Emin Turhan ve yeni doğan yoğun bakım hemşirelerine teşekkür eden Anne Yasemin Bakır, “Yedi aydır bebeğimden ayrıyım. Yedi ay önce bebeğimi kaybedeceğimi düşünmüştüm. Bu bizim için bir mucize. Doktorumuz Emin Bey’e ve yeni doğan yoğun bakım ekibine çok teşekkür ederim. Allah herkese böyle mutluluk yaşatsın” dedi.
parmak bebek1

parmak bebek2

parmak bebek3

parmak bebek4

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.