‘Feyezan kanalı çiçek gibi olacak!’

seyfi bakan1
Bir dizi ziyaret ve çalışma programı kapsamında kentimize gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Prof.Dr. Veysel Eroğlu, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil’i makamında ziyaret etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Seyfi Dingil, Bakan Veysel Eroğlu’na slayt eşliğinde Feyezan kanalının mevcut durumu ve projeyle ilgili bilgi verdi.

KANALI 3E’YE GÖRE DÜZENLEYECEĞİZ
30 Mart’ta yapılan seçimin ardından, İskenderun Belediyesi’ne iktidar partisine mensup bir yönetimin geldiğini anımsatan Başkan Seyfi Dingil, “İskenderun halkı artık iktidar nimetlerinden yararlansın istiyoruz. 57 yıldan beri ilk defa iktidar partisi İskenderun Belediyesi’nin yönetimine geldi. Yüce Rabbim nasip etti. İskenderun halkının bizden, sizlerden beklentisi yüksek” dedi. Feyezan kanalı projesinin ‘Emniyet, estetik, ekonomik’ olmak üzere üç ‘E’ prensibine göre hazırlandığını anlatan Başkan Seyfi Dingil, “Feyezan kanalının mevcut durumları göz önüne alınarak yapılacak olan projeyle sahil bandında oluşan sosyal yaşantı ve ilişkiler kanal aksı boyunca şehrin iç kısımlarına yayılması hedeflenmektedir. Böylece atıl durumda bulunan, herkesin uzaklaşmak istediği feyezan kanalında doğal dönüşüm gerçekleşecektir. Kanalın iki tarafında yürüyüş yolları, banklar, bisiklet yolları, aydınlatma elemanları ve yeşil alanlar yapılarak yeni bir cazibe merkezi oluşturulacaktır” diye konuştu. Feyezan kanalına deniz suyu basılacağını, MKÜ ile teknik çalışma yapıldığını anlatan Başkan Seyfi Dingil, kanalın başlangıç noktasında şu an tarla olan eski göletin, yeniden gölet haline getirileceğini, etrafının mesire yerleri, kafeterya, ışıklandırma yapılacağını, güvenliğin de belediye tarafından sağlanacağını kaydetti.

‘NE GEREKİYORSA YAPACAĞIZ’
Belediye Başkanı Seyfi Dingil’in çok çalışkan ve vizyon sahibi olduğunu belirten Bakan Veysel Eroğlu, “Şehir içindeki derelerin gerdanlık gibi olmasını arzu ediyoruz. Feyezan kanalı, yani Aşkarbeyli deresi konusunda ne gerekiyorsa yapacağız. İskenderun’u çiçek gibi yapmamız, geliştirmemiz lazım” dedi. Başkan Seyfi Dingil’in gündeme getirmesi üzerine, ormanda çöplerin depolanmasına uygun, düzenli katı atık depolama tesisi yeri verileceğini belirten Bakan Veysel Eroğlu, İskenderun içme suyu atık tesisinin müteahhitin iflasından dolayı geciktiğini, çalışmaların şu an yüzde 84 seviyesine gelindiğini söyledi. AK Partili belediyelerde temizlik, estetik, zerafet, kentsel dönüşüm, derelerin ıslahı, kanalizasyon, altyapı, çöplerin düzenli toplanmasının ölçü olduğunu belirten Bakan Eroğlu, “Şimdiye kadar 39 dere ıslah etmişiz, Aşkar beyli deresi çiçek gibi olacak. Hayırlı olsun” dedi. Ziyarette, şeref defterini imzalayan Bakan Veysel Eroğlu, şeref defterine ‘Bugün Hatay ili programım çerçevesinde İskenderun Belediye Başkanlığını ziyaret etmekten büyük mutluluk duydum. Belediye Başkanımız Seyfi Dingil’i çok azimli ve kararlı gördüm. Büyük hizmetlere imza atacağına yürekten inanıyorum. Üstün muvaffakiyetler temennilerimle” ifadesine yer verdi. Yapılan konuşmaların ardından Başkan Seyfi Dingil günün anısına Bakan Eroğlu’na plaket taktim etti.
seyfi bakan2

seyfi bakan3

seyfi bakan4

seyfi bakan5

seyfi bakan6

seyfi bakan7

seyfi bakan8

seyfi bakan9

seyfi bakan10

seyfi bakan11

Önceki İçerikTır araca arkadan çarptı; iki yaralı
Sonraki İçerikFeyezan Kanalı yeşil vadi oluyor!
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.