Seçim Arifesinde Masum Bir Talebim Var:

zekisanliÜlkeyi tümüyle ilgilendiren hemde hayati değeri olan bir seçim arifesinde adaylar medeni ülkelerdeki gibi bir araya gelseler kendilerini ifade edebilecek zemini yaratsalar ve toplumun karar verirken,sandığa bilinçli gitmelerini sağlayacak saygıyı gösterseler olmazmı. Olur.. Hem de bal gibi olur.Sayın İhsanoğlu ve Sayın Demirtaş,Sayın Başbakan ile bir program dahilinde bir araya gelmeye ve yetmiş altı milyonun huzuruna çıkmaya can atıyorlar bunu kamu oyu önünde de ifade ediyorlar zaten.Ama velakin Sayın Başbakana sorsanız diğer adaylar benim muhatabım değil benim seçmenim bana yeter diyor.Sizin seçmeniniz size yetebilir Sayın Başbakan. Sizi seçmeyenler,size oy vermeyenler ülkeyi terkmi etsinler.Oy vermeyen insanların, seçilmeniz halinde onların Cumhur Başkanı olmayacakmısınız.Seçilsenizde seçilmesenizde tüm adayların ve tüm yurttaşların birbirine tahammül etmesi ve saygılı olması gerekir.Bunun öncülüğünüde sizin yapmanız gerekmezmi Sayın Başbakan.Bu ülkede Cumhur Başkanı olmaya adaysanız tahammül ve saygı kültürünün yerleşmesi adına sorumluluğu sizin bizzat üstlenmeniz gerektiğini düşünüyorum .Aksi taktirde ne refahtan ne huzurdan hiç bir zaman söz edemeyeceğimiz gibi kargaşa ve gerilim kara bulut gibi ülkemize çökecektir.

Medeni olmak adına , kamu oyu önünde diğer adaylarla fikirleri yarıştırmak daha şık düşmezmi.Yoksa ülkem insanına bunu, çokmu görüyorsunuz.Cumhuriyet tarihinde ilk kez halk Cumhur Başkanını seçecek ama halka biçilen değer ortada.

Lafı uzatmadan gevelemeden Türkiye’nin tüm kurum ve kuruluşlarının başındaki sorumlularına onların üyelerine ,yazılı ve görsel medyaya ,milletin her ferdine haykıra haykıra seslenmek istiyorum.Liderleri bir araya getirmek için sesimizi lütfen çıkaralım.Bu talep masum bir taleptir.Kısa sürede işin ehli olanlar kampanyamı başlatır farklı yollar mı denerler bilmiyorum. Ben bir sade vatandaşım.Bu ülkenin bir ferdi olmaktan şeref duyan duyarlı bir insanıyım.İnancım odur ki sandığa, kendimizden daha emin bir vaziyette gitmek zorundayız.Aklımızdaki bulanıklığı TV ekranlarına çıkarak ve konuşarak lütfen gidersinler.Bu bir teamül başlangıcı olsun bundan sonraki seçimlere ve insanımızın günlük hayatına bir model oluştursun.

Haydi iş başına.Medeni olmak adına senin de katkına her zamankinden daha çok ihtiyaç var. Duyurulur……

Zeki Şanlı
1967 İskenderun doğumlu.Ondokuz Mayıs Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi İstatistik Bölümü mezunu.