Saldırıyı kınadılar!

gazeteciler kinama
İskenderun’da görev yapan gazeteciler, geçtiğimiz akşam Belen’de henüz belirlenemeyen bir sebepten dolayı alev alan TIR’ı görüntülemek isterken, darp edilen meslektaşlarına destek olmak amacıyla bir araya gelip, saldırı olayını kınadılar.
Boyacılar parkında düzenlenen açıklamada gazetecilerin kamu görevi gördüğünü kaydeden İskenderun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şehmus Aslan; “Yaşananları şiddetle kınıyoruz. Bir gazeteciye bu şekilde bir yaklaşım kabullenilebilir durum değil. Saldırıyı gerçekleştirenlerin adalet önünde cezalandırılmasını temenni ediyorum” dedi.
Tır şoförü ve akrabaları tarafından saldırıya uğrayan Anadolu Ajansı (AA) İskenderun Muhabiri Burak Milli’nin tedavi amaçlı hastanede bulunduğunu belirtip Milli ile olay yerinde yaşadıklarını anlatan Sabah Gazetesi İskenderun Muhabiri Veysel Cıncık ise; “Yanan TIR’ın firma sahipleri olduğunu söyleyen kişiler tarafından bizlere baskı kurularak firmanın isminin haberlerde yayınlanmamasını söylediler. Olay yerinde görüntü almak isterken bize tehditler savuran kişiler beni itekledi. O sırada Burak Milli arkadaşımızda ortalığı sakinleştirmek amacı ile yanımıza geldi. Bir anda Milli’yi yumruklamaya başladılar. Dengesini kaybedip yere düşen Milli, ellerinde taş olan kişilerce defalarca yerde de darp edildi. Ancak ne yazık ki olay yerinde bulunan Jandarma ekipleri, şahıslara yönelik hiçbir müdahale de bulunmadılar. Biz bir ayrıcalık istemiyoruz. Sıradan bir vatandaş nasıl korunuyorsa gazeteciler de aynı şekilde korunmalıdır” şeklinde konuştu. Basın mensuplarına sivil toplum örgütleri ile siyasi parti temsilcileri de eşlik ettiler.
Eyleme, CHP İskenderun İlçe Başkanı Dr. Süleyman Uyar, CHP Hatay Milletvekili Aday Adayı Dr. Yılmaz Şahutoğlu, Türk Eğitim Sen Hatay 2 Nolu Şube Başkanı Ahmet Akça, gazeteciler, avukat ve eğitimciler katıldı.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.