Murat Genco; ‘Yeni Türkiye 77 milyonun Türkiye’si olacak’

murat genco2
AK Parti Hatay İl Başkanı Murat Genco, Cumhurbaşkanı Adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, 20 Temmuz Pazar günü saat 16.30’da Antakya’da İtfaiye meydanı olarak bilinen mevkide Hatay’lılar ile buluşacağını söyledi. Genco, meydanda yapacağı miting ile halka seslenecek olan Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan’ın, AK Parti iktidarı döneminde son 12 yılda yapılan hizmetlerle ilgili açıklamalar yapacağını duyurdu. Genco basın açıklamasında, “Yeni Türkiye sadece bize oy verenlerin, sadece bizi sevenlerin Türkiye’si değil, yeni Türkiye 77 milyonun Türkiye’si olacaktır’’ diyerek, Cumhurbaşkanlığı adaylığını açıklayan Başbakanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’la gerçekleşmesi mümkündür. Cumhurbaşkanlığı seçiminin halk tarafından yapılması için halkın önüne sandık koyan ve tercihini bu yönde yapmak üzere imkan tanıyan bir partinin il başkanı olarak, o dönemlerde sandığa karşı gelenleri ve oylamada hayır oylarının çıkması için çaba sarf edenleri ne biz, ne de halkımız unutmadı. Allah’a çok şükür halkımızın o dönemde verdiği destek ile Cumhurbaşkanını halkın seçmesi yolunda AK Parti olarak %60’a varan oranda destek gördük” dedi.

‘DEVLET İLE MİLLET KUCAKLAŞIYOR’
AK Parti Hatay İl Başkanı Murat Genco açıklamasının devamında, “10 Ağustos’ta inşallah millet ile devlet artık tam manasıyla, tam bir muhabbetle kucaklaşıyor. Aracılar,vesayetçiler aradan çekiliyor, Asıllar devreye giriyor. Millet artık cumhurbaşkanını kendisi tayin edecek. Milletin çektiği çilelere son veren, SGK ile çalışanları tek çatı altında toplayıp hastane ayrımı olmaksızın istediği doktora istediği gibi muayene olan ve hastane eczanesinden değil, normal eczanelerden ilaçlarını temin eden bir toplum olduk. Bir zamanlar acil durumlarda Avrupa’da yaşanan ve gıpta ile baktığımız o dönemler artık ülkemizde de hizmet verir duruma geldi. Acil durumlarda ambulans helikopterler ve ambulans uçaklarımız herhangi bir vilayetten bir doktorun talebi ile Ankara’dan gelerek hastamızı alıp tekrar Ankara’ya götürür duruma geldi” İfadelerini kullandı.

‘DÖRT BARAJ İLE SUSUZLUĞU ÖNLEYECEĞİZ’
Genco ayrıca, “İlimiz genelinde yapımına devam edilen 4 baraj ile susuzluğun önüne geçilmesi ve sulanabilir tarım arazilerinin %16’lardan %98 seviyesine yükselmesi için çalışmaları başlattık ve Allahın izni ile Samandağ, Defne, Antakya ile çevrelerinde bulunan tarımsal arazilerimizde dahil olmak üzere kaynak suyuna kavuşmuş olacağız. Bu yılsonu Gövde inşası tamamlanacak olan Karaçay Barajı su tutmaya başlayacak ve halkımız Batıayaz suyu içecektir. Reyhanlı barajı, siyasilerin korktuğu bir barajdı. Devletin bürokratları bu baraja sıcak bakmıyordu. Sağolsun Adalet eski Bakanımız sayın Sadullah Ergin’in girişimleri ile Reyhanlı Barajının temeli atıldı 11 Km uzunluğunda 28 metre yükseklikteki gövde ile Türkiye’nin en büyük dolgu barajı ilimizde yapılıyor. Menzelet projesi ile Kahramanmaraş Göksun’un karlı suları conba ve Hassa çevresine can katacaktır. Arsuz yöresinde de Zilli Çayı olarak bilinen yerde Bir başka barajımızın inşasına geçildi. Susuzluğunun bu kadar had safhaya çıkacağı düşünülen bir coğrafyada yapımına devam edilen bu barajlar sayesinde ilimizin 50 yıllık su problemi çözüme kavuşmuş olacak. Çiftçimiz kapalı basınçlı sulama sistemi ile kayıpsız suya kavuşmuş olacak ve yer altı sularına kesinlikle dokunmayacaktır. Kuyulardan elektrik dinamoları ile sulanan tarlalardan elde edilen gelirin belli bir bölümü elektrik idaresine ödeniyordu. Böylelikle bununda önüne geçilmiş olacak” diye konuştu.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.