“Sen uykuyu sevmezsin, uyuma ayağa kalk!”

baris salık cenaze4
İskenderun’un yetiştirdiği eski futbolcu Barış Salık, son yolculuğuna dua ve gözyaşlarıyla uğurlanırken, annesinin cenazesi başındaki sözleri ise yürekleri dağladı.
Türk futboluna hizmet etmiş ve birçok profesyonel futbol takımının formasını terletmiş Barış Salık’ın ani ölümü tüm sevenlerini derin üzüntüye boğdu. Futbolu bıraktıktan sonra İskenderun’da eski kulübünü yaşatmak ve İskenderunlu gençlere futbolu bilimsel olarak öğretmek adına Esen Gençlikspor Futbol Okulunu kuran Barış Salık, gençlerin futbola girmesi konusunda ciddi çaba harcıyordu.
Böbrek rahatsızlığı nedeniyle ameliyat olan ve böbrek nakli yapılan Salık ne yazık ki hayata tutunamadı. Spor camiasının sevilen isimlerinden Barış Salık’ın cenazesi Mustafa Kemal Mahallesi’nde bulunan Cemevi’nden kaldırılarak Çankaya Mezarlığına defnedildi.
Cenaze törenine; CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Levent Yılmaz, Körfez İskenderunspor Kulüp Başkanı Kazım Aydın, İskenderun eski Belediye Başkanı Yusuf Civelek İskenderunspor Kulüp Başkanı Sedat Uysal, Hatayspor eski Başkanı Hikmet Çinçin ile spor camiası törene katılarak Barış Salık’ı son yolculuğuna uğurladılar. Törenin arından omuzlara alınan Barış Salık’ın yakınları fenalık geçirdi. Salık’ın annesi, “Evlenecektin! Düğününü yapacaktık! Sen uykuyu sevmezsin uyuma ayağa kalk!” derken, futbol okulundan öğrencisi de, “Hocam bizi yalnız bırakma!” feryadı yürekleri burktu. Rahmetli salık, sevenlerinin gözyaşları arasında Çankaya Mezarlığı’na defnedildi.
barış salık cenaze  (1)

barış salık cenaze  (7)

Önceki İçerikHatayspor, Saruhan’la ‘KANAT’lanacak!
Sonraki İçerikİskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil: ‘Artık yeni bir İskenderun olacak!’
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.