Doğru Cevap “D” Şıkkı…..

zekisanliRuhları kuşatılmış bağımlı hale getirilmiş çoğunluk, ruhunu savunan, özgür iradesi ile hareket eden azınlığı nefes alamayacak hale getirebilir ne yazık ki. Adı demokratik , işleyişi hiç te demokratik olmayan düzende tek adamlılık vardır.Çoğunluğun başıdır “O”. O ne isterse kanundur.Ağzından çıkan her sözü buyruktur.Borusunu dilediği yerde ,dilediği zaman ve dilediği kadar öttürmeye muktedirdir.Hoşnut olmayan azınlığın rolü figüranlıktan öteye gidemez.Genel kabullere boyun eğmek zorundadırlar.

“Güç” güç olmadan önce uzun vadede alt yapı çalışmalarını her koldan yürütür.Hem içeriden, hem de dışarıdan karşılığı fazlasıyla verilmek üzere destek alınır.Akla gelebilecek her zeminde yeşerip kendine kalıcı zemin bulur.Bunun maliyeti ,bedeli ne olursa olsun karşılanır.İdarede zaafiyet oluştuğunda gün bu gündür diyerek ortalığa çıkılır ve verilen roller oynanmaya başlar.

İşte tam bu noktada ülkemdeki durum aynen böyle olmuştur. Sabırla ve inatla yapılan çalışmalar son on iki yıldır zuhur etmiş vaziyette.Sistem bu süreçte en ücra yerlere fazlasıyla sirayet etmiş maalesef.Şimdi geldiğimiz noktada ahlamanın vahlamanın ne kıymeti var ki .Çatıydı, Damdı elbette bir anlamı var ama ne ölçüde, yakında göreceğiz.

Özgür iradeyi ,insanlık onurunu savunan,demokrasi konusunda tavizsiz olduğunu her fırsatta dile getiren siyasi partiler gelişmeler karşısında ne yazık ki seyirci kaldı hatta uyudu.Kitlelere kuşatılmışlığın, ne kadar acı olduğunu ve insani değerlerden ne kadar uzaklaştırdığını anlatın anlata bilirseniz..Bir insanın hür iradesi ve onurunun kutsiyetini hatırlatacak ve bu değerler üzerinden siyaset yapan bir akımı,anlayışı samimi bir şekilde sergileyemediniz.Tehlikeyi ön göremediniz. Neden? Koltuk sıcaklığı tüm değerlerden üstün gelmiş te ondan olabilirmi acaba.İş işten geçtimi? Sanmıyorum.Hala aklı selim insanlar var ama bu yük sadece onların üzerinde olmamalı.Aklı başında ,fedakar ve ülkesine aşkla bağlı insanlar sesini daha bir gür çıkarmalı.
Akıl doğru olan yolu bulacaktır.Tıpkı suyun yolunu bulması gibi.Ülkeme ve her ferdine yakışan çağdaş , iradesi hür ,onurlu ve fikrini rahatlıkla yansıtabilen bir yaşam anlayışıdır.Mevcut böylemi? Kesinlikle değil.O halde şapkamızı önümüze koymanın zamanı mı..Aynen öyle.. Yazımı bir soruyla tamamlamak isterim .
Soru:
Ortada bir hastalık varsa ve bu hastalık müzmin bir hal almışsa aşağıdakilerden hangisi doğru dur?
a-)Hastalığı, teşhis etmek b-)Hastalığa, sebebiyet veren gelişimleri bilmek c-)Hastalığa, doğru tedavi uygulamak d-)Hepsi
Doğru cevap “D” şıkkıdır.
Bilmem anlatabildim mi ?…….

Zeki Şanlı
1967 İskenderun doğumlu.Ondokuz Mayıs Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi İstatistik Bölümü mezunu.