Envitec’e rotasyon!

envitec2
Çöp fabrikasında yükselen kokular, İskenderun Belediyesi’ni ‘değişim’ yapmaya zorladı. Tonajlarda çıkan bazı orantısızlıklar, maliyetin giderek yükselmesi ve buna benzer bir takım iddialar nedeniyle, Envitec’in görev alanı daralıyor.
İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, bir süredir bu kapsamda ciddi bir çalışma başlattığı gibi, bir takım incelemelerde de bulunuyordu.
Sanırım son aşamaya gelindi.
Kamuoyuyla paylaşırlar mı? Bilmiyorum..
Ama bildiğim şu ki, Envitec bundan böyle sadece bertaraf tesislerinde çalışma yürütecek. Onun dışında çöplerin toplanması ve temizlik işleri, İskenderun Belediyesi tarafından organize edilecek.
Yanılmıyorsam, temizlik birimi de İmar LTD. ŞTİ bünyesine bağlanacak.
Dilerim bu adım ciddi ‘tasarruf’ları da beraberinde getirir.
Yıl bazında bütçeye yansıyacak bu değişimler, belki de geçmişte bazı kalemlerin üzerinde egemenlik taslayanların foyasını, neyi, nasıl çarçur ettikleriyle ilgili bize bir takım bilgi verebilir..
Bekleyip, göreceğiz!

TAŞOCAKLARI TEK BİR YERDE TOPLANIYOR!
Üzgünüm ama, İskenderun’da değil! Belki biraz çabayla, İskenderun’da bunu başarabiliriz. Artık örneği de var.. Kocaeli’de, taşocaklarının şehrin dışına taşınması için bir çalışma başlatıldı..
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Kocaeli Valiliği, kentte dağınık halde bulunan taş ocaklarının, Gebze ile Dilovası’nın üst kısmı arasındaki bölgede toplanması için düğmeye bastı.. Peki aynı çalışmayı Hatay Valiliği, ilgili bakanlığa taşısa, böylesine önemli bir emsalin bölgede gerçekleşmesine vesile olsa, memleketin hayrına örnek teşkil etmez mi?
Kocaeli, 50 taş ocağı ile 29 kırma ve eleme tesisini şehrin dışına taşıyabiliyorsa, bizler de, şehri toza boğan bu tesisleri Amanoslar’ın arkasında toplayamaz mıyız? Böyle bir gücümüz yok mu?
Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Kocaeli’deki süreci değerlendirirken, “Projeyle insan ve çevre sağlığını olumsuz etkileyen taş ocaklarının ortaya çıkardığı çevre ve siluet sorunları da kesin çözüme kavuşturulacak” diyordu.
İyi güzel de, Kocaeli’deki can, İskenderun patlıcan mı?
İskenderun’da taşocaklarının yolaçtığı tahribatın bir önemi yok mudur?
Yoksa, Bakan Güllüce’nin bilgisi mi yok?
Sanıyorum, İdris Güllüce Bakanımızı İskenderun’a davet etsek, mesele çözülecek gibi görünüyor. Gelsin ki, İskenderun’daki taşocağı felaketini yerinde görsün!
Başka çare yok gibi!

Önceki İçerikDr. Şahutoğlu sahaya erken indi!
Sonraki İçerik5 Temmuz’da coşku yok!
1974 doğumlu. Güney Medya'da müdür. İskenderun'un önde gelen gazetecilerinden.