Çelik İş’e ‘Hodri Meydan’ diyen Türk Metal Gn. Bşk. Kavlak; ‘Var mısınız referanduma?’

türk metal3
Türk Metal Sendikası mübarek Ramazan ayı dolayısıyla, İskenderun ve çevresinde çalışan İsdemir işçilerine İsa Taş Plaza Tesisinde iftar yemeği verdi. Yemeğe, Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, Türk –İş Genel Başkanı Ergün Atalay, CHP Hatay Milletvekili Mevlud Dudu, Hatay Büyük Şehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Türk Metal Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Mesut Gezer, Türk Metal Sendikası Bölge Sorumlusu Metin Önde, Türk Metal Sendikası Şube Başkanı Çakır Varan ve binlerce İsdemir işçisi katıldı.

‘REFERANDUMA GİTMEYEN ŞEREFSİZDİR’
Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, iftar yemeği öncesi yaptığı konuşmada, “Sahte Sendikacılar herkesi kendileri gibi korkak sanıyorlar. İsdemir emekçilerini yetkisizlikle cezalandırmaya çalışıyorlar. Ancak ben size söz veriyorum; kazanılmış hakkınız kesinlikle kaybolmayacak sözleşmeyi imzaladığımız gün yetkiyi aldığımız gün geçmişe dönük hiçbir hesabınız olmayacak. Çünkü renksiz sendika için artık yolun sonu göründü ve İsdemir Türk Metal’in oldu. Şimdi sadece uzatmaları oynuyorlar. Son oyunları da yetkisizlik! Çünkü onların gözünde insan yok, insanlık yok, tek dertleri durumlarını biraz daha uzatmak Ağustos ayına varmadan yetkiyi alarak İsdemir işçisine barışı huzuru getireceğiz. Şimdi herkesi tüm emekçileri Türk Metal bayrağını daha yukarılara çekmeye davet ediyorum. Unutmayınız, bütün işçiler emek kardeşidir. Aranıza nifak sokmaya çalışanlarla mücadeleden vazgeçmeyiniz.. Türkiye’linin siyaseti cinsiyeti yaşı etnik farkı olmaz. Ekmek kutsaldır ekmeğin partisi olmaz. Alın teri dökülen emek kutsaldır. Bu nedenle görev yaparken hiçbir ayrım yapmayacağımıza, söz veriyorum. Bu mücadele zalimin zulme mücadelesidir ödediğinin kat be katını top peşine koşarak cebine dolduranlaradır. Artık sona yaklaştık Bir yol ayrımındasınız! Şu ana kadar söyledikleri hiçbir tehditler yerini bulmadı bulmayacaktır. Sizlere siyasi baskı yapmaya kalktılar ne oldu savunma bakanını bile alet etmeye kalktılar ancak gerçekleri bizden duyduklarında gerçeği gördüler. Şimdi de yeni oyunları referandum diyorlar, korkacağımızı sanıyorlar haydi o zaman var mısınız? Referanduma gitmeyen yapmayan şerefsizdir. Bölgedeki bütün iş yerlerinde referandum yapalım. İşçi kimi istiyorsa kıvırmadan kayıtsız, şartsız, kaybeden çekip gitsin. 3 Ağustosu beklemeden kararı işçi versin, yüreğiniz yetiyorsa haydi referanduma! Yazıcı, MMK, Ekinciler, Noksel, İsdemir, hangisinde nerede istiyorsan yüreğin yetiyorsa gel! Hodri Meydan! Senden korkan senin gibi olsun. Korkma! Korkunun ecele faydası yok” diye konuştu.

‘HESABINI SORARIM’
Genel Başkan Pevrul Kavlak konuşmasını şöyle sürdürdü; “Ama sizde referanduma gidecek yürek yok. Madem bütün İsdemir arkandaymış, haydi çık ortaya. Bunlar yine yalan söyleyip meydandan kaçarlar. Çünkü burası er meydanı! O meydanda adam gibi adamlar olur. Senin bütün bildiğin yalandır dolandır hiledir hurdadır. Artık karar sizin ya karanlıktan yana olacaksınız ya da aydınlıktan! Gerçekleri görüp kararınızı verin. Bu dünya etme bulma dünyasıdır ne yaparsan onu bulursun bu gün işçiyi ekmeği ile tehdit edersen yarın ekmeksiz kalırsın! Bu nedenle yarını iyi düşünün sakın unutmayın keser döner sap döner hesap bir gün size döner. Şu andan itibaren bir tek şikâyet daha kulağıma gelirse işçiyi ekmeği ile tehdit ederseniz, anasını babasını arar tehdit ederseniz, bunların hesabını size sorarım! Bu güne dek işçiyi balık hafızalı sananlar aldanmayın benim emekçim size dur demeyi de bilir. İşçiden boş senet almışsınız sonrada işçiyi satın aldık demişsiniz. Ey gafilleler Bizim arkadaşlarımız satılık değildir İsdemir işçisi satılık değildir satılık olan bir şey varsa oda sizin insanlığınızdır. Bu boş senetler sizi korkutmasın günü geldiğinde biz bunları tek tek toplayıp hesabını soracağız! Bu bölgeye tek bir çivi çakmamışlar oysa biz bu bölgeye gelirken değer çalmaya değil, değer katmaya geliyoruz. Yetkiyi aldığımız gün kuracağımız sosyal tesis bölgenin en prestijli tesisi olacaktır. Bu bizim İsdemir işçilerine borcumuzdur. Gelin hep birlikte bölgede marka bir tesis yapalım.”

‘TÜRK METAL’E VE PEVRUL KAVLAK’A KEFİLİM’
Türk-iş Genel Başkanı Ergün Atalay ise yaptığı konuşmada, “Türk- iş, 62 yıldır Türkiye de işçinin yanında ülkenin yanındadır. Derneklerin, odaların, partilerin, sendikası olmaz işçinin sendikası olur. Türk –İş Türk Metal işçisinin sendikası Türkiye’nin sendikasıdır. Bu dün öyleydi, bu gün böyle, yarında böyle olacaktır. Biz bu güne kadar temsil ettiğimiz insanların başlarını hiç aşağı indirmedik. Türk Metal, Türk İş 780 bin üyesinin 180 bini Türk İş’te. Bu nedenle sizin başınızı öne eğecek bir iş yapmazlar. Türk Metal’e ve Pevrul başkana sonuna kadar kefilim” şeklinde konuştu.

LÜTFÜ SAVAŞ, ‘SU, ATEŞ VE GÜVEN’
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ise konuşmasında, İsdemir İşçisinin Mübarek Ramazan ayını kutladı. Ve küçük bir hikâye ile konuşmasını şöyle sürdürdü; ‘Su, ateş ve güven! Bunlar çok samimi dost olduklarından dolayı hayatta her şeyi paylaşmışlar. Bir gün yol ayrımına gelmişler.
Su demiş ki, ‘nerede bir nehir sesi duyarsanız ben oradayım.’ Ateş demiş ki; ‘nerede bir duman görürseniz beni orda bulabilirsiniz.’ Güven de demiş ki; “Beni kaybederseniz bir daha bulamazsınız.’ Hikâye sonunda işçilere seslenen Savaş, “Bu hikâye sanırım her şeyi ifade edebilmiştir” dedi.

İLAHİLER VE SEMAZENLER
İftar yemeği Kur-an dinletisi, ilahiler ve semazen gösterileri ile sona erdi. Türk Metal’in yoğun olarak sürdürdüğü İsdemir örgütlenme çalışmaları sürecinde tertip edilen iftar yemeği, İsdemir’li emekçilerin Türk Metal çatısı altında bir ve beraber olduklarının önemli bir göstergesi oldu. Genel Başkan Pevrul Kavlak, İskenderun’dan sonra İsdemirli emekçilerle Osmaniye ve Dörtyol’da iftar yemeklerinde bir araya geldi.
türk metal1

türk metal2

türk metal3

türk metal6

türk metal7

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.