Gazilerimizin şanına yakışır açılış

muharip gaziler derneği açılışı (1)
Türkiye Muharip Gaziler Derneği İskenderun Şubesi görkemli bir törenle açıldı. Tayfur Sökmen Bulvarı’nda gerçekleştirilen açılış törenine çok sayıda gazi ve ailesi ile birlikte İskenderun Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hakan Atınç, Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan, Belen Kaymakamı Abdulaziz Aydın, İskenderun Belediye Başkan
Yardımcısı Ergün Gözüküçük, askeri personel, gazi derneği üyeleri, aileleri ve vatandaşlar katıldı. Hatay Büyükşehir Belediye Mehteran takımının çaldığı marşların arından ise saygı duruşu ve istiklal marşı okundu.
Hatay Muharip Gaziler Derneği Başkanı Mehmet Ramiz Bakır yaptığı açılış konuşmasında yeni derneği hayırlı ve uğurlu olması temennisinde bulundu. Bakır konuşmasının devamında; “Milletimizi birbirine bağlayan değerlerin başında tarih sayfalarına altın harflerle yazılan kahramanlıkları ile vatan bayrak uğruna verilen canlar dökülen kanlar gelmektedir. Bu, bütün dünyanın kabul ettiği tarihi bir hakikattir. Bu yüce millet, şehit ve şehit yakınlarını, gazilerini her zaman gurur abidesi ve mihenk taşı olarak yüreğinde taşımıştır. Taşımaya da devam edecek inançtadır” diye konuştu. İskenderun Kaymakamı Yazı İşleri Müdürü Ekrem Yıldırım da açılış töreninde yaptığı konuşmada, tüm gazilerimizin yaşamlarını kolaylaştırıcı çalışmaların bir an önce olmasını sağlamak adına çalışmaların yapıldığını belirterek, Ülkemizin birliği ve bütünlüğü için mücadele eden Gazilerimize aileleriyle birlikte huzurlu ve sağlıklı yaşam diliyorum” dedi.
İskenderun Belediye Başkan Yardımcısı Ergün Gözüküçük ise, ülkemizin çıkarlarını korumak ve kollamak için mücadele eden ve canlarını bile hiçe sayan kahraman gazilerimizin her zaman hizmetinde olduklarını kaydetti. Gözüküçük, “Bu konudan elimizden gelen ne varsa onlara yardımcı olacağız dedi. Törende son olarak konuşan Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hakan Atınç ise, gazilerle hep şeref duyduğunu ifade etti. Tuğgeneral Atınç, “Hepimiz Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün silah arkadaşlarıyız. Bizler onun göstermiş olduğu hedefte mücadele ederek ülkemizin ve sınırlarımızın düzenini ve huzurunu bozdurmadan vatandaşlarımızın güvenliğini sağlamaya çalışıyoruz. Siz çok değerli şerefli Gazilerimiz de ülkemizin savunmasında gazi olarak yaşamınızı sürdürüyorsunuz” ifadelerine yer verdi. Konuşmaların ardından derneğin kurdelesi kesilerek hizmete açıldı.
muharip gaziler derneği açılışı (2)

muharip gaziler derneği açılışı (3)

muharip gaziler derneği açılışı (4)

muharip gaziler derneği açılışı (5)

muharip gaziler derneği açılışı (6)

muharip gaziler derneği açılışı (7)

muharip gaziler derneği açılışı

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.