Eğitimde ‘Yükseliş’ zamanı!

nuri kolej1
Türkiye’nin en köklü kolejlerinden birisi olan Yükseliş Koleji, İskenderun’da kaliteli eğitimin önünü açacak. Hayırsever İşadamı Nuri Üysen ve Yılmaz Tunç’un kurucu ortaklığında hayat bulan Yükseliş Koleji ile İskenderun kaliteli eğitimde yükselişe geçecek.
Türkiye eğitim tarihinde önemli bir konuma sahip olan Yükseliş Koleji, İskenderun’da eğitim öğretim hayatına start veriyor. Hayırsever işadamı Nuri Üysen ve İskenderun’un eğitimdeki başarılı isimlerinden Yılmaz Tunç’un kurucu ortaklığında kurulan Yükseliş Koleji, 2014-2015 eğitim öğretim yılında hizmet verecek. Ana okulu, ilkokul, ortaokul ve lise olarak hizmet vermeyi planlayan Yükseliş Koleji, eğitimde olduğu gibi kültür sanat, spor ve sosyal eğitim alanlarında oldukça iddialı olarak hazırlıklarını sürdürüyor. Bankalar caddesinde açılan tanıtım ofisinde kayıt almaya başlayan Yükseliş Koleji’nin kurucu ortakları Nuri Üysen ve Yılmaz Tunç tanıtım ofisini ziyaret ederek burada Yükseliş Koleji çalışanlarını ziyaret ettiler, öğrenci velileriyle görüştüler.

İSKENDERUN YÜKSELİŞE GEÇİYOR!
Yükseliş Koleji Kurucu Ortakları Hayırsever İşadamı Nuri Üysen ve Yılmaz Tunç tanıtım ofisinde basın mensuplarının sorularını yanıtladılar. İskenderunlular’a eğitimde yükseliş vaat ettiklerini açıklayan Yükseliş Koleji Kurucu ortağı ve hayırsever işadamı Nuri Üysen, eğitim camiasında İskenderun’un adının Türkiye’de yükselişe geçeceğini söyledi. Üysen; “İskenderun’da eğitim seviyesi Yükseliş Koleji ile birlikte yükselişe geçecektir. Biz burada bütün İskenderunlular’a eğitim de yükselişi vaat ediyoruz. En kıymetli varlıklarımız olan çocuklarımızın eğitiminin çok üst düzeyde olması için eğitim de İskenderun’u Türkiye’de en iyi seviyeye getirmenin gayreti içerisinde olacağız. Eğitim sadece matematikte, coğrafyada, tarihte iyi bir bilgi sahibi olmak değil yeteneklerini de ön plana çıkartmaktır. Ben burada iddia ediyorum Yükseliş Koleji ile birlikte birçok dalda birçok branşta İskenderun’un adı yükselişe geçecektir. Bizler de hep beraber bunu gururla takip edeceğiz” şeklinde konuştu.

ŞAMPİYONLAR ‘YÜKSELİŞ’TEN ÇIKACAK!
Üysen, Yükseliş Koleji ile ilgili yaptığı açıklamalarda oldukça iddialı konuşmalarına Türkiye şampiyonluklarını da ekledi. Türkiye’de yüzme, basketbol, folklör, müzik dalında, tiyatro dalında, ve daha bir çok alanda şampiyonların İskenderun’dan yani Yükseliş kolejinden çıkmasını hedeflediklerini belirten İşadamı Nuri Üysen, İskenderun’u her dalda Yükselişe geçireceklerini söyledi.

‘BAŞARISIZLIĞA YER YOK’
Kendisi’de ticari hayatından önce bir eğitimci olarak öğretmenlik ve okul müdürlüğü yaptığını hatırlatan Nuri Üysen, hayatında başarısızlığa yer olmadığını ve mutlak başarmak için yola çıktığını belirterek Yükseliş koleji konusunda kurucu ortağı Yılmaz Tunç’a güvendiğini ve eğitimin kalitesini arttıracağına olan inancının tam olduğunu sözlerine ekledi.

‘YÜKSELİŞ KOLEJİ’NE YAKIŞIR BİR BİNA YAPACAĞIZ’
Hayırsever İşadamı Nuri Üysen mülk sahibi olduğu 5 Temmuz Caddesi üzerinde bulunan ve kapanacak olan özel okulun yerinde geçici olarak eğitime başlayacak olan Yükseliş kolejinin en kısa sürede de ismine yakışır bir binada eğitim hayatına devam edeceğini sözlerine ekledi.
İskenderun Yükseliş Koleji olarak hedeflerinin Türkiye’nin en önde gelen kuruluşları arasında yer almak olduğunu söyleyen Yükseliş koleji kurucu ortağı Yılmaz Tunç ise, İskenderun’un Yükseliş Koleji ile birlikte dil eğitiminde Türkiye’de en iyi olacağını söyledi. Anaokulundan itibaren hafta da 18 saat yabancı dil eğitimi vereceklerini ve Amerika ile İngiltere’den yabancı öğretmenlerle çalışacaklarını ifade eden Yılmaz Tunç; “Eğitim öğretim faaliyetlerinde sadece Türkiye’de değil yurt dışında ki eğitim öğretim faaliyetlerini takip ederek özellikle öğrencilerimizin sportif faaliyetlerin herhangi birisinde uzmanlaşmasını isteyeceğiz. Müzik konusunu ciddi bir şekilde önemsiyoruz. Her öğrencimizin ayrı bir müzik dalı ile uğraşmasını hedefleyeceğiz. Özellikle hedefimiz anaokulundan üniversiteye çocuklarımızın yaşam becerilerini geliştirecek çalışmalara yoğunluk vereceğiz. Sadece İngilizce eğitiminde değil tüm branşlarda iddialıyız. Burada hedefimiz çocuklarımızı çağdaş dünya şartlarına göre eğitmek ve yabancı dili en iyi şekilde kullanacak şekilde geliştirmek. Özellikle anaokulundan itibaren hafta da 18 saat İngilizce dersi vererek Gramer ve teori ile değil İngiltere ve Amerika’dan minimum 3 – 4 öğretmenle çalışarak derslerimizin ders saatlerini çoğaltarak bizi tercih eden öğrencinin çok rahat bir şekilde yabancı dilini günlük kullanmasını hedefleyeceğiz. Türkiye’de okullarımız da İngilizce dersi verilmesine rağmen İngilizce konuşamayan öğrencilerimizin neden bu halde olduklarını düşündüğümüz zaman bu sorunu kolaylıkla çözebileceğimizi düşünüyorum” dedi.
Öğretmen kadrolarında tecrübe ve dinamikliği bir araya getirdiklerini ve sınıf danışmanlık sisteminde eğitim koçu projesini hayata geçireceklerini belirten Tunç; “Akademik başarı da zaten çok iyiyiz. Özellikle sınıf danışmanlık sistemimiz de eğitim koçu gibi bir projemizi gündeme alacağız. Ve eğitim koçlarımız da okulumuz da 11 öğrencimize 1 koç tahsis edecek. Bu koçlarımızın bağlı olduğu bir rehberlik koordine merkezimiz olacak. Velilerimizin hayatta en kıymetlisi olan çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştirme gibi bir hedefimiz var. Bunu da en kısa zaman da bu kent görecektir” dedi.
nuri kolej1

nuri kolej2

nuri kolej3

nuri kolej4

nuri kolej6

Önceki İçerikSokaktan Olimpiyatlara
Sonraki İçerikÜCRETSİZ BASKETBOL KURSU BAŞLIYOR
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.