Nuri Üysen; ‘Şehit ve Gazi Ailelerine 100 konutu Modern Evler’de yapalım’

nuri üysen
İşadamı Nuri Üysen, Şehit ve Gazi Aileleri’ne ücretsiz verilmesi planlanan 100 konut projesi hakkında konuştu. İki yıllık süreci değerlendiren Üysen, “Yeşil İnşaat Gayrimenkul Yatırım Hizmetleri YK Başkanı Engin Yeşil’in, bu konuda çabaladığını belirterek, “Biz bir söz verdik. Şehit ve Gazi Ailelerimize ücretsiz 100 konut yaptıracağız dedik. Bu konuda ısrarımız sürüyor. Sözümüzü yerine getireceğiz. Ancak Engin Bey’ karşı yer sorunu nedeniyle mahçup olduk. İki kez yer değişmesine rağmen, sorunu çözmek için çalmadığım kapı kalmadı” dedi.

‘YER DEĞİŞTİ, BEDEL YÜKSELDİ!’
Üysen, “Hatırlayacağınız gibi Sayın Yusuf Civelek döneminde, konutların Gültepe/Otoban üstünde yapılması planlanmıştı. Ancak, sonradan vazgeçti. Derken, Yusuf Bey Deniz Alayı civarında hazineye ait 7 dönüm yer gösterdi. Burası için de bir takım sorunlar yaşandı. Konuyla ilgili müsteşarla görüştük. ‘Olur’ için yazı Başbakanlığa gitti. 15 gün içinde yazıyı almamıza rağmen, arazi için önceden belirlenen 420 bin lira bedelin, 2.5 milyon liraya yükseldiğini gördük. O vakit gelişmeleri Hatay Valisi Sayın M. Celalettin Lekesiz ve İskenderun Kaymakamı Sayın H. Hasan Özyiğit’le paylaştık. Sağolsunlar; ilgilendiler, çözümü için gayret gösterdiler. Ben 420 bin lirayı ödemeyi taahhüt ettim. Geri kalan kısmı ise Yardımlaşma Fonu’ndan karşılanacaktı. Şimdilik konutlarla ilgili süreç bu noktadır” diye konuştu.

‘MODERN EVLER’DE ARAZİM VAR, BURAYA YAPALIM’
İşadamı Nuri Üysen, “Bugün yer konusu çözüldüğü takdirde, Engin Bey 6 ay içinde konutları yapıp, Şehit ve Gazi Aileleri’ne teslim etmeyi taahhüt ediyor. İlk günkü heyecanımız sürüyor. Bu konuda Pazartesi günü (Bugün) İskenderun Belediye Başkanı Sayın Seyfi Dingil’le görüşeceğim. Modern Evler’de 20 dönüm arazim var. Yeşil alan olduğu için buraya konut yapmamız mümkün değil. Ancak 5 dönümünü hibe edip, belediye meclisinin alacağı karar doğrultusunda bu yer için plan değişikliği yapılabilir. Bu konuda Seyfi Bey’den destek isteyeceğim. Duyarlı yaklaşacağından şüphem yok. Gerekli girişimleri başlatır başlatmaz, gereğini yapacağız. Hiç kimsenin şüphesi olmasın. Sözümüz söz!” açıklamasıda bulundu.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.