İskenderun M Tipi Ceza İnfaz Kurumu’nda neler oluyor?

cezaevi4
İskenderun M Tipi Ceza İnfaz Kurumu’yla ilgili şikayetler yükseliyor. Verilen yemeklerin bozuk olduğu, ayrıca bazı gardiyanların zaman zaman başa buyruk haller takındığı, hükümlülere yönelik farklı muamele sergiledikleri iddia ediliyor.
Bu olumsuzluklara tepki gösteren, hükümlü ve tutuklu aileleri, “Hiç kimse evladının cezaevine düşmesini istemez. Kader kurbanı diye, evladımızdan vazgeçmiş değiliz. Düne kadar herşey yolundaydı. Şikayet yoktu. Cezaevi yeni müdürü bir takım iyileştirmelerle kolaylıklar sağladı. Allah razı olsun! Ama ne olduysa, son bir kaç haftadır, yemekler bozuldu. Bazı gardiyanların olumsuz tavırları boy gösterdi. Mahkumların dilekçeleri dikkate alınmıyor, dilekçe yazana da şehirden uzak bir cezaevine sürülmekle tehdit ediliyor. Sağlık sorunu yaşayan mahkumlarla doktor ilgilenmiyor. Yanlış tedavi yöntemleri uygulanıyor. Kantinde gıda ürünleri kısıtlı ve pahalı. Bu konuda cezaevi yönetiminin gerekli önlemleri almasını, duyarlı yaklaşmalarını bekliyoruz” dediler.
Bu arada havalandırma, sohbet sürelerine ilişkin hapishaneler arasındaki farklılıklara da dikkat çekildi. Tutuklu ve hükümlü sayısının son yıllardaki artışı göz önüne alındığında mevcut alt yapı yetersizliği ve barınma konusunda yaşanan zorlukların giderek arttığı vurgulandı. Bu konuda yetkili makamlardan, İskenderun M Tipi Ceza İnfaz Kurumu’nda yaşanan olumsuzlukların iyileştirilmesi yönünde adım atması bekleniyor.

Önceki İçerikDOĞAKA İTSO yönetimine hibe destekleri hakkında sunum yaptı
Sonraki İçerikYazıcı’da nefes kesen final
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.