Çevre Günü’nde 400 fidan toprakla buluştu

fidan3
05 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla, Yayladağı Kaymakamlığı ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlikte, ilçeye bağlı Çabala Mahallesi’nde 10 dönümlük alanda 400 fidan toprakla buluşturuldu.
Halk Oyunları gösterisi ve günün önemini anlatan şiirlerle başlayan törende konuşan Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz, çevrenin korunmasının önemine vurgu yaptı.
Lekesiz, günümüzde hızlı nüfus artışı, kırsaldan kente nüfusun yoğunlaşması ve diğer bazı sebeplerle dünya genelinde toprağın, suyun, havanın ve çevresel değerlerin daha da kirlendiğini ifade ederek, bu durum karşısında sosyal ve ekonomik kalkınmamızın temel değerleri olan suyumuza, havamıza, toprağımıza ve çevresel değerlerimize düne göre daha fazla sahip çıkılması bilincinin oluştuğunu ve ülke genelinde bir sahiplenme olduğunu vurguladı.
En önemli çevresel değerlerimizden birinin ormanlarımız olduğunu ifade eden Vali Lekesiz, “Ormanların erozyonu önlemedeki etkisi hepimizin malumu. Ormanlarımız, temiz havamız, temiz içme suyumuz, okuduğumuz gazetemiz kısacası hayatın her alanında var olan değerimizdir. Bu değere sahip çıkmalı, gözümüz gibi korumalıyız. Yılda yaklaşık 500 milyon ton toprağımız ne yazık ki yok oluyor, derelere, göllere, denizlere akıp gidiyor. Bu kabul edilebilir bir şey değil ama çaresi var. Çaresi, Türkiye’yi bir baştan bir başa ormanlarla donatmaktır ve bu hepimizin görevi olmalıdır’’ diye konuştu.
Vali Lekesiz, yanan orman alanlarına, yangına dayanıklı türler ve vatandaşlarımıza gelir getirici fıstıkçamı, badem, ceviz, defne gibi türler dikildiğini, Türkiye ortalamasının üzerinde bir orman varlığına sahip olan ilimizde ağaçlandırma çalışmalarının bundan sonra da devam edeceğini söyledi.
Konuşmaların ardından Vali Lekesiz ve beraberindekiler 10 dönümlük alanda 400 fidanı toprakla buluşturdular.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.