Kaçak akaryakıt kullanan yandı!

veysi tarhan
Kaçak Akaryakıt ile ilgili açıklamalarda bulunan Petrolcü Veysi Tarhan, Hatay Valiliği’nin başlattığı yeni uygulama ile kaçak akaryakıt kullanan ve satanlara büyük cezaların geleceğini açıkladı.
Motorin diye satılan akaryakıtın motorin ile hiçbir ilgisinin olmadığına vurgu yapan petrol işletmecilerinden Veysi Tarhan, araç sahiplerine de temkinli davranmaları konusunda uyarıda bulundu. Birkaç gün önce bir kamyon şoförünün kaçak akaryakıttan ötürü 15 bin TL tamir masrafı ödediğini hatırlatan Petrolcü Veysi Tarhan, Türkiye’de tüketilen akaryakıtın %10’unun kaçak akaryakıt olduğunu işaret edip ülkenin ekonomik zararda olduğunu ifade etti. Hatay’da yapılan kaçak akaryakıt ticaretinin İstanbul’a kadar uzandığını söyleyen Tarhan; “Bunun ülkemize üç şekilde zararı var. Vergi en önemlisi… Yalnız şunu belirteyim ki; burada yapılan ticaret İstanbul’a kadar uzanmış. Türkiye’de tüketilen akaryakıtın %10’undan fazlası bu bilmediğimiz akaryakıttır. Dolayısıyla ülke ekonomisine verdiği zarar ortada… İkinci zararı da milli servetimiz olan araçlarımız. Birkaç gün önce bir kamyon şoförü arkadaş ile sohbet ettim. 6 aydan bu yana söz konusu bu yakıtı kullanmış. Aracını yeni tamirden çıkarmış. Ve 15 bin TL’ de zararı olduğunu söyledi. Yani söz konusu ucuz akaryakıt tüketicilere faydalı görünse de uzun sürede ne kadar zararlı olduğunu hepimiz görüyoruz. Bir de b u durum biz petrolcülere de zarar veriyor. Yaklaşık 6 aydır bizler sadece yıldız pompa diye tabir edilen araçlara akaryakıt satıyoruz. O da bizler için deve de kulak. Düşünün burası da bir milli servet. Dünyanın parasını harcamışız. İnsanlar buradan geçimini sağlıyor, ekmek yiyor. Biz hayatımızı idame ettiriyoruz ama buraya giren araç sayısı artık sayılı olmaya başladı” dedi.
Söz konusu kaçakçılık ile ilgili olarak İlçe Kaymakamı ile ilgili geniş çaplı bir toplantı yapıldığını ifade eden Tarhan, toplantının akabinde alınan kararlar ile kaçakçılıkla mücadele için ciddi uygulamaların başladığını söyledi. Tarhan; “Konu ile ilgili olarak daha önce Kaymakamımız ile geniş çaplı bir toplantı yapmıştık. Kaymakamımızın özverili çalışmaları ve Vekil Karasayar’ın katkılarıyla il’de ki çalışmalar birleştirilince Mayıs ayının 26’sından itibaren kaçak akaryakıt taşıyan ve satanlar hakkında ilke kez ciddi uygulamalar başladı. Bir Hatay’ın birçok ilçesinde kaçak akaryakıt ile mücadele başladı” dedi.
Kendisinin de doğulu bir vatandaş olduğunu hatırlatıp sınır da yaşayan insanların dramatik durumunu çok iyi bildiğini sözlerine ekleyen Tarhan; “ben sınır da yaşayan insanların dramatik durumunu da biliyorum. Ama bu artık sadece sınır ticareti şeklinde değerlendirilmemelidir. Bu yakıt Hatay’dan İstanbul’a kadar gittiğine göre ciddi bir organize suç işlendiğini görüyoruz” şeklinde konuştu.
Hatay Valiliği tarafından ‘kaçak akaryakıt kullanan sürücülerin dikkatine’ adlı yapılan uyarılar da ise kaçak akaryakıtı kullanmak isteyen sürücülerin ağır ceza alacaklarını gösteriyor. İşte O Cezalar; “ilimizin çıkışlarında araç depolarında bulunan yakıtlara marker (kaçak akaryakıt tespiti) uygulaması yapılmaktadır. Deponuzda kaçak akaryakıt ele geçirilmesi halinde; adli işlemler yapılacak, aracınıza el konulacak ve ikinci yakalanmada araç iade edilmeksizin alıkonulacaktır. (müsadere edilecektir) Vergi kanununa muhalefetten vergi cezası tatbik edilecektir. Aracın teknik özelliklerinde (depo vb.) değişiklik yapılması halinde Karayolları Trafik Kanununa muhalefetten işlem yapılacak ve aracınız trafikten men edilecektir.”

Önceki İçerikİskenderun Engelliler Basketbol Takımı finalde..
Sonraki İçerik“Güzellikler paylaşıldıkça çoğalır”
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.