“Güzellikler paylaşıldıkça çoğalır”

itso esnaf toplantısına ev sahipliği yaptı (1)
İskenderun Esnaf Odaları Temsilcileri her ay geleneksel hale getirdikleri sabah kahvaltısında buluştular. İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) ev sahipliğinde bir araya gelen Esnaf Odası temsilcilerine İskenderun Kaymakamı H. Hasan Özyiğit, Belen Kaymakamı Abdulaziz Aydın, İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, İTSO Meclis Başkanı Servet Ugutmen, İlçe Emniyet Müdürü Cengiz Başar ile İlçe Jandarma Komutanı J. Binbaşı Kamil Türkdönmez de eşlik etti.
Esnaf odası temsilcilerinin esnafın sorunlarını görüşüp çözüm önerisi üretmek üzere her ay geleneksel olarak gerçekleştirdiği sabah kahvaltısına bu defa İTSO ev sahipliği yaptı. Bütün esnafların tek bir çatı altında toplandığına vurgu yapan Hatay Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (HESOB) Başkan Vekili ve Kuyumcular Odası Başkanı Uğur Fırat, ayda bir gerçekleşen bu kahvaltının amacının esnaflar arasında ki birlik ve beraberliği sağlamak gibi esnaf sorunlarına kurum ve daire müdürlerinin de katılımıyla ortak çözüm üretmek olduğunu söyledi. Fırat, ““Her ay esnaf odaları olarak bir araya geliyoruz. Bu ay toplantımızın ev sahipliğini İskenderun Ticaret ve Sanayi Odamız yapmıştır. Oda yönetimine katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz. Bu bir esnaf çorbasıdır. Bu kahvaltıları yaptığımız için kenetlendiğimiz için ülkemiz adına kentimiz adına mutluluk duyuyoruz. Bu güzel tabloyu yakaladık. Esnaflarımızın birlik, beraberlik ve kenetlenmesine vesile olan bu tür toplantıların devamını diliyoruz” dedi.
İskenderun’da esnafları kenetli bir şekilde görmenin memnuniyet verici olduğunu ifade eden Kaymakam Hasan Özyiğit ise; ““İTSO yönetimine teşekkür ediyoruz. Artık bu toplantılar geleneksel olmaya başladı. Burada hepimizin bildiği gibi bu toplantılar sayesinde esnaf odalarımız bizleri bir araya getiriyor. İskenderun’un tüm güzelliklerini bir arada yaşıyoruz. Birlikte hareket edip sevgi ve saygıyı paylaşmak bizim kültürümüzde var zaten. Ne derler güzellikler paylaşıldıkça çoğalır. O yüzden sevgi ve saygı çerçevesinde güç birliğimiz daim olsun. Her zaman birlik içerisinde olmamız bizlere millet olarak güç kazandırır” dedi.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.