Dosta güven, düşmana korku veriyorlar!

emniyet egitim5
İskenderun İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde polis memurlarına; şüphelilere yaklaşırken, kendilerini korumak ve zarar gelmesini engellemek amacıyla teorik ve uygulamalı olarak, savunma taktikleri eğitimi veriliyor. Yoğun bir şekilde süren eğitimler, Hatay’ın tüm ilçelerindeki birimleri de kapsıyor.
İskenderun polisi yaptıkları hareketlerle suçlulara adeta gözdağı verdi. Suçluyu yakalama, kelepçeleme eğitimi de alan emniyet mensupları, özellikle toplumsal olaylara yönelik eğitimindeki başarısıyla dikkat çekti.
İskenderun polisi ayrıca, İlçe Emniyet Müdürü Cengiz Başar’ın gayretleriyle Şehit Haydar Karakolu’ndaki konuşlanan spor odalarında fitnes çalışabiliyor.
Emniyet Amirleri tarafından verilen eğitim, polisin savunma kabiliyetini güçlendirdiği gibi, kendilerini olası tehlikelerden koruyor.
Gruplar halinde günde belli saatlerde haftanın beş günü verilen eğitimlerde; boş elle müdahale teknikleri, suçluya yaklaşım metodu, şüpheliyi kelepçeleme ve saldırgan şüphelilere karşı korunma gibi savunma taktikleri öğretiliyor.

‘BAŞAR’ILI EĞİTİM!
Gün içerisinde aynı saatlerde, birçok birimden konuşlanan Önleyici Hizmetler ekibi de Eski Karayolları arazisinde eğitim alarak, Çevik Kuvvet’e takviye amacıyla destek veriyor. Burada toplumsal olaylara yönelik uygulamalı eğitim alan polisin kararlılığı ve disiplini ‘dosta güven, düşmana korku’ veriyor.
İskenderun İlçe Emniyet Müdürü Cengiz Başar, gün içerisinde eğitimleri bizzat izleyerek, sürekli eksiklikler konusunda uyarılarda bulunuyor. İskenderun Polisi’yle gurur duyduğunu ifade eden Emniyet Müdür Cengiz Başar, “Polis savunma taktiklerindeki amacımız, polis arkadaşlarımız şüpheli şahıslara yaklaşırken, kendilerini tehlikeden koruması, kendilerine zarar gelmeyecek şekilde tedbirli bir şekilde şahıslara yaklaşmaları ve şüphelilere zarar vermeden en kısa zamanda etkisiz hale getirmek için oluşturduğumuz bir eğitimdir. Vatandaşlarımızla sürekli içe içe olan polisimizin fiziksel yeterlilik derecesini en üst seviyeye çıkarmayı amaçlıyoruz” dedi.
emniyet egitim

emniyet egitim1

emniyet egitim3

emniyet egitim4

emniyet egitim5

emniyet egitim6

emniyet egitim7

emniyet egitim9

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.